GTA 6'nın Rockstar Games çalışanının çocuğu tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
GTA 6'nın Rockstar Games çalışanının çocuğu tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor

Teknoloji Haberleri  / Insider

Bir TikTok hesabı, GTA 6'yı gösterdiğini iddia ederek iki video yayınladı. Videolar kısa sürede hızla yayıldı. Grand Theft Auto 6 bilgisinin bir Rockstar Games çalışanının çocuğu tarafından sızdırıldığı iddia edildi.

Merakla beklenen Grand Theft Auto 6 oyununa ilişkin görüntülerin TikTok'ta sızdırıldığı iddiası oyun dünyasını tam anlamıyla karıştırdı. Üstelik sızıntıyı yapan kişinin GTA 6'nın yayıncı firması Rockstar Games'ten bir çalışanın çocuğu olduğu iddia ediliyor.

İngiltere merkezli oyun haber sitesi Eurogamer, ilk olarak cumartesi günü "@i_see_in_4k" adlı bir TikTok hesabının "GTA 6'ya ilk bakış" şeklinde lanse ettiği iki kısa video yüklediğini aktardı. Videolarda oyunun haritası gibi görünen şeyler gösteriliyor.

Bu arada, Rockstar Games Cuma günü yaptığı açıklamada, merakla beklenen oyunun ilk fragmanının 5 Aralık'ta yayınlanacağını duyurdu.

GTA 6 GÖRÜNTÜLERİNİN SIZDIRILMASI HAYAL KIRIKLIĞINA YOL AÇTI 

Sızıntı videolarının TikTok'ta yayınlanmasından kısa bir süre sonra, IGN tarafından "Rockstar oyunlarında en güvenilir hesaplardan biri" olarak gösterilen oyun haber sitesi GTABase, görüntülerin bir Rockstar Games çalışanının oğlundan gelmiş olabileceğini ileri sürdü.

Rockstar, ne sızdırılan görüntülerin doğru olup olmadığı hakkında ne de herhangi bir çalışanının sızıntıyla alakalı olduğu konusunda bir açıklama yapmadı. 

GTABase X'teki (Twitter) bir paylaşımında, "Videonun söz konusu çalışanla akraba birinden geldiğini gösteren kanıt oldukça ikna edici. Bir kere daha, eğer bu doğruysa, bunun resmi açıklamaya bu kadar yakın bir zamanda gerçekleşmiş olması son derece hayal kırıklığı oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Ağustos ayında Birleşik Krallık'taki bir dava, Rockstar Games'in hacklenmesinde Arion Kurtaj'ın sorumlu tutulmasıyla sonuçlandı ve bu da GTA 6'nın "önemli" görüntülerinin sızmasına yol açtı.

Adı açıklanmayan 17 yaşındaki bir başka kişi de hackle ilgili iki suçlamayı kabul etti.

Polis, Kurtaj'ın otelde kaldığı süre boyunca internete erişmek ve Rockstar Games'in hacklenmesine yardımcı olmak için Amazon Fire stick kullandığını açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...