HİSAR Hava Savunma Sistemi’ne yeni özellik: RF arayıcı başlıklı füzeye kavuştu

Düzenleyen:
HİSAR Hava Savunma Sistemi’ne yeni özellik: RF arayıcı başlıklı füzeye kavuştu

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye savunma sanayisinde kritik adımlar atmaya devam ediyor. Milli hava savunma füze sistemi HİSAR O+ için yeni bir kabiliyet eklendi. Seri üretimine devam edilen HİSAR O+ Sisteminin ilk RF (Radyo Frekansı) Arayıcı Başlıklı Test Füzesi başarılı bir şekilde gerçekleşti. Denemelerde hedefini başarılı bir şekilde imha eden HİSAR O+ yeni kabiliyet eklenmiş oldu.

Yerli ve milli imkanlarla Aselsan-Roketsan tarafından üretilen HİSAR 2022 geliştirilmeye devam ediliyor. Dağıtık ve esnek mimari yeteneğiyle HİSAR O+, nokta ve bölge hava savunma görevleri icra edecek. HİSAR O+ Sisteminin önleme menzili ise 25 km’ye kadar çıkabiliyor. 

Kızıl Ötesi Arayıcı Başlıklı Füze atma kabiliyetine sahip olan sistem, son testlerdeki başarılı atışlarıyla RF (Radyo Frekansı) Arayıcı Başlıklı Füze atma yeteceğine sahip oldu. 

AYNI ANDA 9 HEDEFİ VURABİLİYOR 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Projesi olarak, Aselsan ve Roketsan işbirliğiyle yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HİSAR O+, gücüne güç katmaya devam ediyor. Harp başlığı TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve 360 derece etkinliğe sahip sistem, en az 9 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor.

Tüm hava koşullarına uyumlu olan HİSAR, savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı etkili oluyor. Stratejik ve kritik tesislere sahip ülkemizde mevcut ihtiyaç ve tehditlere uygun olarak tasarlanan HİSAR, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacak.

HİSAR Hava Savunma Sistemi’ne yeni özellik: RF arayıcı başlıklı füzeye kavuştuHİSAR RF arayıcı başlıklı füze.

ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR 

Yerli ve milli imkanlarla üretilen HİSAR O+ Sistemi dağıtık ve esnek mimari yeteneğiyle nokta ve bölge hava savunma görevleri icra edecek. HİSAR O+ Sisteminin batarya ve tabur yapılarında teşkilatlanma alt yapısı bulunuyor. Sistem; Atış Kontrol Merkezi, Füze Fırlatma Sistemi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro Optik Sistem, Kızıl Ötesi Arayıcı Başlıklı Füze ve RF Arayıcı Başlıklı Füze unsurlarından oluşuyor.

HİSAR Hava Savunma Sistemi’ne yeni özellik: RF arayıcı başlıklı füzeye kavuştu

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...