İki marka listeyi ele geçirdi! İşte 2023'ün en çok satan akıllı telefonları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki marka listeyi ele geçirdi! İşte 2023'ün en çok satan akıllı telefonları

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bu yıl akıllı telefon pazarına iki teknoloji devi damga vurdu. 2023'ün en çok satan akıllı telefon modelleri belli oldu. İşte tam liste...

Pazar analizi yapan Counterpointplatformu, 2023'ün ikinci çeyreğinde dünya çapında en çok satış başarısı yakalayan telefonları listeledi. En çok satan telefon modellerinin sadece iki markaya ait olması dikkat çekti. Öte yandan, akıllı telefon pazarında satışların düşüş eğilimini sürdürmesi de verilerden çıkarılan sonuçlar arasında. Bununla birlikte, akıllı telefon pazarına giren belli başlı modellerin kullanıcıların ilgisini çektiği anlaşılıyor.

Gelelim analiz sonuçlarına... 2023'ün ikinci çeyreğinde en çok satan ilk 10 akıllı telefon modellerinin sadece Apple ve Samsung markalarına ait olduğu görülüyor. 

Böylece, Apple'ın iPhone modellerinin en büyük rakibinin Samsung'a ait Galaxy A serisi olduğunu da anlıyoruz. Zira Galaxy telefonlar, iPhone modellerinden hemen sonra geliyor. 

EN ÇOK SATAN AKILLI TELEFONLAR - 2023

İşte Counterpoint'in verilerine göre 2023'ün ikinci çeyreğinde en çok satan 10 telefon modeli:

•    iPhone 14

•    iPhone 14 Pro Max

•    iPhone 14 Pro

•    iPhone 13

•    Galaxy A14

•    Galaxy A54

•    Galaxy A14 5G

•    Galaxy S23 Ultra

•    Galaxy A04e

•    Galaxy A34

İki marka listeyi ele geçirdi! İşte 2023'ün en çok satan akıllı telefonları

Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde de bu listede Samsung ve Apple telefonlar hakimdi. Ancak Çinli Xiaomi markasına ait Redmi Note 11 modeli son sıradan ilk 10'a giriş yapmıştı. Bu yıl ise sadece iPhone ve Galaxy modelleri listede yer alıyor. 

Bu arada, Samsung'un giriş (uygun fiyatlı), orta ve üst (premium) seviye akıllı telefon modellerini aynı zaman diliminde ilk 10'a sokması büyük bir başarının göstergesi. Zira firmanın herkesin cebine hitap edebilen telefonlar yaptığını ve oldukça geniş bir müşteri kitlesinin olduğunu ortaya koyuyor. 

Piyasa analiz firması Counterpoint'e göre,akıllı telefon satışı bu yıl, geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 9 oranında düştü. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...