iPhone 15 serisi için USB-C bağlantı noktası doğrulandı! Fakat bir sorun var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 15 serisi için USB-C bağlantı noktası doğrulandı! Fakat bir sorun var

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, gelecek ayın ortalarında iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni seride Lightning yerine USB-C bağlantısı noktası kullanılacak. Fakat ortaya çıkan iddialara göre alıcıları bazı sorunlar da bekliyor.

Apple, iPhone 15 serisinde Lightning yerine USB-C bağlantısı noktası kullanacak. Teknoloji devi bu uygulamayı Avrupa Birliği'nin zorunlu tutmasıyla gerçekleştirecek. Fakat bugün ortaya çıkan ön bilgilere göre söz konusu yeniliğin yanında şarj konusunda bazı sınırlandırmalar da olacak.

APPLE, IPHONE ŞARJ HIZINI SINIRLANDIRACAK

Macworld tarafından bugün yayınlanan haberde iPhone 15 serisinde yer alacak USB-C bağlantısının görsellerine yer verildi. Görseller daha önce tanıtılan modeller hakkında ön bilgi veren bir teknoloji analisti tarafından paylaşıldı.

Yenilik, paylaşılan görsellerle birlikte kesinleşmiş oldu. Fakat Macworld'ün haberine göre Apple, iPhone 15 serisinde modele ya da kabloya bağlı olarak şarj hızlarını sınırlayabilir. Yine de bunun gerçeklik payı olmadığını şimdilik bir iddia olduğunu tekrar etmekte fayda var.

Apple tarafından henüz iPhone 15 serisiyle ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Yeni modellerin 12 Eylül tarihinde yapılacak bir etkinlikle tanıtılması bekleniyor. Etkinliğin yaklaşmasıyla modeller hakkında özellikler de daha fazla ortaya çıkıyor.

Öte yandan Apple, iPhone 15 serisinde USB-C bağlantı noktası dışında başka ilklere de imza atacak. Firma, yeni serideki modellerin tamamında Dinamik Ada'ya yer verecek. Ayrıca serideki Pro ve Pro Max modellerinde daha dayanıklı olması açısından titanyum malzeme kullanacak. Klasik modellerde ise paslanmaz çelik kullanmaya devam edecek.

(Kaynak: Macworld)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...