iPhone satışlarında düşüş devam ediyor! Son çeyreğe girerken de geçen yıla göre geride kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
iPhone satışlarında düşüş devam ediyor! Son çeyreğe girerken de geçen yıla göre geride kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone satışlarındaki düşüşü devam etti. Yılın ilk üç çeyreğinde satışlar geçen yıla oranla geride kalırken bu durum 4. çeyreğin başında da sürdü.

Araştırma şirketi Counterpoint Research, Apple'ın 2023'ün 3. çeyreğinde ABD'de geçen yıla kıyasla %11 daha az iPhone sevk ettiğini açıkladı. Rapora göre bunun ana nedeni, iPhone 15 serisinin iPhone 14 serisine kıyasla daha geç piyasaya sürülmesi, yani bu da 2023'ün 4. çeyreğinde daha iyi sonuçlar görülebileceği anlamına geliyor.

AKILLI TELEFON SATIŞLARI YÜZDE 8 ORANINDA DÜŞTÜ

Akıllı telefon satışları 2023 yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında düşerek art arda dokuzuncu çeyrekte de düşüş gösterdi.

iPHONE SATIŞARI NEDEN DÜŞTÜ?

Araştırma firması bu düşüşü tüketici talebindeki yavaşlamaya bağladı. Counterpoint, iPhone 15 serisi, Hindistan'daki festival sezonu, Çin'deki 11.11 satışları ve tatil sezonu nedeniyle Eylül çeyreğinin yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyor. Rapora göre, MEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesi yıllık bazda büyüme kaydeden tek bölge olarak öne çıkarken, gelişmiş pazarlarda önemli bir düşüş yaşandı. Öte yandan geçen yıl Apple, iPhone 14 serisinin çoğunu 16 Eylül 2022'de satmaya başladı fakat bu yıl iPhone 15'in ilk satışları 22 Eylül 2023'te gerçekleştirilebildi.

SAMSUNG EN ÇOK KULLANILAN TELEFON OLDU

ABD pazarında Apple'ın üstünlüğü sürerken Samsung 3. çeyrekte yüzde 20'lik pay ile küresel akıllı telefon pazarının zirvesine oturdu. Apple, sınırlı satışlara rağmen yüzde 16 pazar payı ile listede ikinci sırada yer aldı. Xiaomi üçüncü olurken, Vivo ve OPPO dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı. Honor, Huawei ve Transion Group gibi diğer markalar pazarın yüzde 34'ünü oluşturdu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...