Körfez ülkesi Bayraktar TB3'e talip oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Körfez ülkesi Bayraktar TB3'e talip oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Baykar Teknoloji tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA (silahlı insansız hava aracı) daha sahaya çıkmadan talep görmeye başladı. Dubai Airshow'dan TB3'e talip çıktı.

Türkiye'nin yerli insansız hava araçları dünyanın farklı noktalarından büyük talep görüyor. TB2 bu alanda zaten en bilinenlerden ve şimdi geliştirici firma Baykar, TB2'nin devamı niteliğindeki daha üstün özelliklerle donatılan TB3'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Selçuk Bayraktar dün yaptığı sosyal medya paylaşımında, Bayraktar TB3 SİHA'nın 6. uçuş testini başarıyla tamamladığına ilişkin görüntüleri paylaştı. Bayraktar TB3 uçuş testi toplam 28 saat sürdü. Bu test uçuşunun "Sistem Tanımlama Performans Testi" olduğu açıklandı.

İşte Bayraktar'ın X hesabında yayınladığı TB3'ün son test sürüşüne ilişkin paylaşım:

https://twitter.com/Selcuk/status/1724466899478532127

BAE, TB3 SİHA'YI İSTİYOR 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasındaki işbirlikleri ve ticari anlaşmalar artarak devam ediyor. Son olarak, çıkan haberlere göre BAE şimdi de gözünü Bayraktar TB3 SİHA'ya dikti. Haberin kaynağı ise BAE savunma sanayii sektörünün çatı kuruluşu EDGE’in Yönetim Kurulu Başkanı Faisal Al Bannai'nin açıklaması. 

Defense News’e konuşan Faisal Al Bannai, BAE’nin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA satın aldığını doğrulayarak devamında şöyle dedi:

"Türkiye pazarı son yıllarda BAE’nin başardığı ve başarmaya devam ettiğine benzer şekilde savunma oyuncularından oluşan iyi bir ekosistem kurma konusunda harika bir iş çıkardı."

Al Bannai, TB2 ve TB3 insansız hava aracı üreticilerine atıfta bulunarak, "Örneğin Baykar ile füzelerimizi bazı insansız hava araçlarına entegre etmek ve muhtemelen sonunda Bayraktar TB3 modelini satın almak için de görüşmeler yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

BAYRAKTAR TB3 SİHA İÇİN TCG ANADOLU DETAYI 

Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacağı için ABD dahil çoğu ülke tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. 

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA'nın 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere tabi tutulacağını söyledi. 

Öte yandan, Bayraktar TB3’ün özellikleri bu sınıftaki insansız hava araçları açısından oldukça yenilikçi konumda. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğine sahip olacağı ortaya çıktı ve böylece çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. İşte bu özelliği sayesinde keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...