Kullanıcıları çileden çıkaracak! Instagram en yeni paylaşımları göstermeyecek

Düzenleyen:
Kullanıcıları çileden çıkaracak! Instagram en yeni paylaşımları göstermeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, kullanıcıların daha yeni gönderileri görmesini imkansız hale getiren yeni bir etiket özelliğini test ediyor. Artık belirli bir etiket altındaki gönderilerde en son içerik kısmı olmayacak.

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, ‘keşfet’ sekmesinde yer alan etiket kısmında artık yalnızca en çok beğeni alan gönderileri veya hashtag ile ilgili Reels videolarını görmenize izin verecek. Yani bir etikete tıkladığınızda artık en son paylaşımları gösteren sekme yer almayacak. 

Kullanıcıları çileden çıkaracak! Instagram en yeni paylaşımları göstermeyecekBirinci görüntüde mevcut etiket sistemi yer alırken, ikinci görselde test edilen etiket sekmesi yer alıyor. 

Etiketler, kullanıcılara daha fazla görünürlük ve dolayısıyla daha fazla tıklama ve beğeni kazandıran bir yöntem olarak kullanılıyor. Instagram'a göre, ‘en popüler gönderiler’ sekmesi popüler gönderileri gösterirken, ‘en son’ sekmesi, kaç beğeni aldığından bağımsız olarak içeriği tarihine göre sıralıyor.

Sosyal medya devleri, kullanıcıların tepkisine rağmen kronolojik sıraya dayalı anasayfa düzenini kaldırıyor ya da ikinci plana atıyor. Algoritmik düzeni ön plana çıkaran mecralar, kullanıcıların karşısına en yeni paylaşımlar yerine en popüler, en çok etkileşimde bulunulan gibi daha favori paylaşımları sunuyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...