Malezya mahkemeleri yapay zekaya emanet

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Malezya mahkemeleri yapay zekaya emanet

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Yapay zeka hayatımızın her alanına genişlerken, Malezya makine öğrenimi algoritmasını hukuka taşıdı. Pilot uygulama kapsamında Sabah ve Sarawak eyaletlerindeki mahkemelerde yapay zeka yargılama sistemi deneniyor.

Adalet sisteminde yapay zeka kullanımı hızla yayılıyor. DoNotPay avukat mobil uygulaması, Estonya'daki hakimler, Kanada'daki robot arabulucular, Çin'deki yapay zeka hakimleri derken şimdi de Malezya yapay zeka yargılama sistemini devreye sokuyor. 

Malezya federal makamları, yapay zekanın mahkemelerde nasıl kullanılacağını belirtmedi ancak yargı kalitesini artırabileceğini belirtti. Sarawak Information Systems’in geliştirdiği sistemin Sabah ve Sarawak'taki mahkemelerde denemeleri bu ay tamamlanacak. 

Yetkililer, yapay zeka tabanlı yargılama sistemlerinin cezaları daha tutarlı hale getirdiğini, davalardaki yığılmaları hızlı ve daha masrafsız bir yolla temizlediğini, tarafların uzun, pahalı ve stresli davalardan kaçınmasına yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...