Marvel'e yapay zeka müzik eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Marvel'e yapay zeka müzik eleştirisi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yapay zeka hayatımızın her alanına dahil olmaya başlarken, film ve müzik sektörü de nasibini aldı. Marvel Stüdyoları, jenerik müzikte yapay zeka kullandığı için eleştirilerin hedefi oldu.

Marvel Stüdyolarının Disney+ platformunda yayınlanan dizisi Secret Invasion (Gizli İstila),açılış jeneriğinde yapay zeka kullanması nedeniyle sanatçılar ve hayranları tarafından eleştirilerin hedefi oldu. The Independent'ın haberine göre, oyun, film ve dizi haberleri sitesi Polygon'a konuşan dizinin ABD'li baş yapımcısı ve yönetmeni Ali Selim, jeneriğin daha önce de çeşitli projelerde beraber çalıştıkları görsel efekt şirketi 'Method Stüdyoları' tarafından yapay zeka kullanılarak yapıldığını doğruladı.

Jeneriğin, 'Skrull' adı verilen şekil değiştiren yaratıkların dünyayı istilasını konu alan dizinin temasına uyumlu olduğunu belirten Selim, jeneriğin yapılma süreci hakkında "Fikirleri, temaları ve kelimeleri ortaya attık, sonra da bilgisayar onunla bir şeyler yaptı. Sonra kelimeleri kullanarak biraz değiştirdik." ifadesini kullandı.

SANATÇILARIN İŞİNİ ELİNDEN ALIYOR ELEŞTİRİSİ

Sanatçılar ve dizinin hayranları ise sinemada yapay zeka kullanımının, "sanatçıların elinden iş imkanlarını aldığı" ve "etik olmadığı" gerekçesiyle Marvel Stüdyolarını eleştiriyor.

Dizi, film ve oyunlar için görsel senaryo taslağı hazırlayan Jon Lam da Twitter hesabında, söz konusu yapay zeka kullanımının Amerikan Senaristler Birliği (WGA) öncülüğünde başlatılan greve destek veren tüm sanatçı ve yazarların 'yarasına tuz bastığını' kaydetti.

WGA tarafından 2 Mayıs'ta yapay zeka teknolojisine karşı sanatçıların çeşitli haklarının korunması amacıyla grev başlatılmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...