Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon kullanıcı sayısını açıkladı

Düzenleyen:
Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon kullanıcı sayısını açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg'in sanal metaverse dünyası Horizon artık aylık 300 bin kullanıcıya sahip. Ekim ayında Zuckerberg, Facebook isimli şirketinin adını Meta yaparak, sosyal medyadan ziyade metaverse (sanal evren) çalışmalarına ağırlık vereceğini açıklamıştı.

Horizon isimli sanal gerçeklik platformu, Meta mühendislerinin geliştirdiği ve kullanıcıların sanal dünyada sosyalleşebilecekleri bir alan. Yani sosyal ağ Facebook gibi ama sanal gerçeklikte. Bu platformda kullanıcılar, kendi tasarladıkları sanal avatarlar olarak görünmekte. Ayrıca arkadaşlarıyla ve yabancılarla konuşabilir, oyun oynayabilir ve sanal yerleri keşfedebilirler.

Şu anda sosyal uygulama yalnızca Meta Quest başlıkları aracılığıyla kullanılabiliyor. Önceden bu başlıklar ‘Oculus Quest’ olarak adlandırılıyordu ancak Facebook ana şirketinin adını Meta olarak değiştirince yeniden markalandı. 

META HORIZON KULLANICILARI ARTTI

Meta'nın Horizon Worlds'ü ancak Aralık ayının başlarında düzgün bir şekilde yayılmaya başladı. O zamandan beri, Meta'ya göre kullanıcı tabanı on kat arttı. Horizon Worlds oyuncuları, Minecraft veya Roblox'ta olduğu gibi kendi sanal dünyalarını tasarlayabiliyor. Meta, 10 binden fazla sanal dünya oluşturulduğunu açıkladı. 

Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon kullanıcı sayısını açıkladı

İngiliz medya organı The Sun, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve potansiyel olarak sonsuz bir sanal dünya olan ‘metaverse’ün Facebook için devasa yatırım alanları olduğunu söylüyor. Facebook, meta veri tabanını oluşturmak için milyarlarca dolar yatırım yapıyor.

Şirket kısa süre önce metaverse üzerinde çalışmak için 10 bin personel daha işe almayı planladığını duyurdu. Bu konuda şirket, ekranda geçirilen zamanı artırmak için değil, daha iyi hale getirmek için işe alım yaptığını belirtti. 

Bununla birlikte, bugüne kadar kaç Meta Quest başlığının satıldığı belli değil. Ancak 10 milyondan fazla olduğu tahmin ediliyor. Horizon Worlds'e katılmak için kullanıcıların 299 doları gözden çıkarması gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...