Musk'a bir darbe de hakimden: Davadan çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: The Hill
- Güncelleme:
Musk'a bir darbe de hakimden: Davadan çekildi

Teknoloji Haberleri  / The Hill

Teknoloji milyarderi Elon Musk, İsrail - Hamas savaşına ilişkin yaptığı yorumlarla her iki cepheden de topa tutuluyor. Öte yandan, Musk'ın medya şirketi Media Matters'a açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme belgelerine göre, teknoloji milyarderi Elon Musk'ın Media Matters for America'ya karşı açtığı davaya başkanlık eden hakim, kendisini davadan geri çekti. Kuzey Teksas'taki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Mark Pittman, salı günü mahkemeye sunduğu bildirimde, davadan çekildiğini yazdı ve mahkeme katibinin davayı başka bir yargıca devretmesini talep etti.

Görevine ABD'nin eski devlet başkanı Donald Trump tarafından atanan Pittman, istifa etmesi için bir neden belirtmedi ve ayrıca bu talebin neden yapıldığı da ilk başta belli değildi. 

Federal yargıçların, mali çıkarları veya kişisel önyargıları da dahil olmak üzere "tarafsızlıkları makul ölçüde sorgulanabileceği" durumlarda kendilerini geri çekmelerine izin veriliyor.

ELON MUSK YAHUDİ KARŞITI OLMAKLA SUÇLANDI 

Musk, geçtiğimiz hafta medya gözlemcisi Media Matters'a karşı dava açtı. Nedeni ise medya grubunun Musk'ın sahibi olduğu X (Twitter) platformu hakkında yaptığı analiz.

Media Matters X hakkında bir rapor yayınlayarak, sosyal medya platformunun, nefreti körükleyen içeriklerin yanına reklam yerleştirdiğini ileri sürdü. Bu analizin yayınlandığı günlerde Musk'ın İsrail hakkındaki bir yorumu, milyarderin "Yahudi karşıtı" olmakla suçlanmasına yol açmıştı.

Hem medya gözlemcisinin analizi hem de Musk'ın paylaşımı, Apple ve Disney gibi büyük şirketlerin X'e reklam vermeyi durdurmasına yol açtı. X'in bu dönemde reklam gelirlerinde 75 milyon dolara yakın para kaybedeceği öngörüldü. Musk ise birkaç gün önceki bir röportajında "para kaybetmekten korkmuyor musunuz" sorusuna, "umrumda değil" diyerek istediği yorumları yapmaya devam edeceğini belirtmişti. 

Media Matters Başkanı Angelo Carusone yakın zamanda The Hill' yaptığı açıklamada, "Bu, X'i eleştirenleri susturmayı amaçlayan anlamsız bir dava. Media Matters yaptığı çalışmanın arkasında duruyor ve mahkemede kazanmayı sabırsızlıkla bekliyor." dedi. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: The Hill
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...