Pandeminin etkisiyle sanal etkinlik pazarı 10 kat büyüdü

Pandeminin etkisiyle sanal etkinlik pazarı 10 kat büyüdü

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyayı etkisi altına alan salgın iş yapış şekillerini kökten değiştirdi. Dijital ortamlara aktarılması mümkün olan neredeyse bütün sektörler belki de 10 yıl sonra gerçekleştirecekleri dijital dönüşümü sadece bir yıla sığdırmak durumunda kaldı.

ÖMER TEMÜR

Pandeminin etkisiyle ertelenen ve iptal edilen etkinliklerin yerini ise sanal ortamlarda gerçekleştirilen toplantılar, webinarlar ve konferanslar aldı. Bütün sektörlerin kesişim noktası olan etkinlik sektörü pandeminin başlangıcından bu yana tam 10 kat büyüdü. Sanal etkinlik platformu Deal Room Events tarafından yapılan araştırmaya göre  yüz yüze, hibrit ve sanal etkinlikler pandemide en fazla büyüyen kategoriler oldu. En fazla sanal etkinlik düzenleyen sektörler eğitim, startup, medya, ticaret ve network  oluşturma olarak öne çıkarken en fazla tercih edilen etkinlik türü de konferans, network oluşturma ve B2B etkinlikleri oldu. Katılımcıların yüzde 70’i sanal etkinliklerin kalıcı olacağını düşünürken, katılımcıların yüzde 66’sı sene sonuna kadar en az üç etkinlik düzenleyeceğini bildirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...