Paylaştığı video sosyal medyayı salladı! Astronot uzaydan Mekke ve Medine'yi görüntüledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevinde Mekke ve Medine'yi uzaydan görüntüledi. Astronot çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı ve binlerce kişi beğendi.

İslam dünyası Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde ibadetlerini sürdürürken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronotu Sultan Neyadi, Mekke ve Medine'yi uzaydan görüntüledi. Neyadi, Mekke ve Medine'nin ışıklı görüntüsünü Twitter hesabında da paylaştı. Kadir Gecesi'nde Müslümanlar Mekke ve Medine'ye akın ederken, astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan şehirleri görüntüledi.

https://twitter.com/Astro_Alneyadi/status/1648014861807263772

Videoda, Mescid-i Haram'ı ve Kabe'yi çevreleyen ışıklar göze çarpıyor. Astronot Neyadi, halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görevine devam ediyor. 

Öte yandan, Twitter'daki paylaşımında Sultan Neyadi, çektiği görüntüleri Suudi Arabistan Krallığı'na ve Suudi saltanat ailesine ithaf etti. Astronot, tweetinde, "Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan… Bu mübarek gecelerde Salman'ın çocuklarına hediye. İki Kutsal Cami'nin ülkesine, vahyin iniş yeri ve mesajın diyarı Suudi Arabistan Krallığına ithafen." sözlerine yer verdi. 

SPACEX ROKETİYLE FIRLATILDI

Space.com'un haberine göre, BAE astronotu Sultan Neyadi 2 Mart günü Amerikan SpaceX firmasına ait roketle uzaya gönderildi. Milyarder iş insanı Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin Crew 6 isimli uzay görevi ve aracında NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg'la birlikte yer aldı. 

Bu arada, Sultan Neyadi uzay istasyonunda 6 ay görev yaparak bu kadar uzun süre uzayda kalan ilk BAE'li olacak. Neyadi'nin 28 Nisan'da Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dışına çıkarak uzay yürüyüşü yapması planlanıyor. Böylece ilk defa bir Arap astronot uzayda yürüyecek. 

(Futurism ve Space.com)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...