Rockstar’ın GTA 6 paylaşımı beğeni ve etkileşim rekoru kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rockstar’ın GTA 6 paylaşımı beğeni ve etkileşim rekoru kırdı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Grand Theft Auto 6 (GTA 6) fragmanı gece saatlerinde video akış platformu YouTube’da yayınlandı. Yaklaşık 10 yıldır GTA hayranlarının merakla beklediği oyun, sosyal medyada beğeni ve etkileşim rekorunun kırılmasıyla sonuçlandı. Yayıncı firmanın bir paylaşımı rekor kırdı.

Oyun yayıncısı Rockstar Games, GTA 6'nın fragmanının 5 Aralık Salı günü TSİ 17.00'de yayınlanacağını duyurmuştu. Ancak gece saatlerinde sosyal medya ağı X’te (Twitter) bir kullanıcı, fragmanın videosunu yayınladı. Bu sızıntının ardından Rockstar hızla harekete geçerek fragmanı resmi kanallarında yayınladı.

GTA 6’nın fragmanı YouTube’da kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi ve beğeni sayısı hızla yükseldi. 12.00 itibarıyla fragman videosu YouTube’da 49 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Ayrıca YouTube’daki beğeni sayısı ise 6,4 milyona kadar yükseldi.

Öte yandan, asıl rekor X’te kırıldı. Rockstar Games’in 1 Aralık 2023 günü fragman tarihini gösteren afiş paylaşımı beğeni ve görüntülenme rekoru kırdı. Oyunun fragmanının 5 Aralık günü yayınlanacağını gösteren görsel şeklindeki paylaşım, 5 Aralık Salı 12.00 itibarıyla 2 milyondan fazla kişi tarafından beğenilirken, etkileşim yani görüntülenme sayısı ise 182 milyonun üzerinde.

https://twitter.com/RockstarGames/status/1730587560726892883

Bu, oyun dünyasında en çok etkileşim alan sosyal medya paylaşımı olarak kayıtlara geçti.

GTA 6 FRAGMANI İLE DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI 

Grafikleriyle dikkat çeken GTA 6 fragmanında, oyunun Florida'yı temsil eden Leonida evreninde geçecek ve büyük ölçüde Miami'yi temsil eden Vice City'ye odaklanacağı gösteriliyor. Miami'nin kurgu versiyonu olan Vice City'de geçen oyunda yarış arabaları, silah sesleri, Amerikan sokak kültürü ve gece hayatı gibi onlarca detay bulunuyor.

Oyunun ana karakterinin Lucia adında bir kadın olduğu anlaşılıyor. Fragmanın başında hapishane tulumuyla gösterilen Lucia, hapisten çıktıktan sonra erkek arkadaşıyla birlikte bazı suçlara karışacak.

GTA 6, 2025’TE ÇIKACAK 

Rockstar Games, GTA 6'nın 2025’te piyasaya çıkacağını açıkladı. Ancak tam bir tarih vermedi. Ayrıca aynı yıl Playstation 5'e ve Xbox Series X/S'ye geleceği de duyuruldu. PC’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.  

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Baki Köse 6 Aralık 2023 11:12

Youtube'da şu an tam 100M izlenmiş daha şimdiden

Nihat 6 Aralık 2023 11:09

Rockstar en büyük oyun firmasıysa GTA'da oyun dünyasının en önemli oyunudur

Sonraki Haber Yükleniyor...