Samsung Galaxy telefonlarda tehlikeli açık!

Düzenleyen:
Samsung Galaxy telefonlarda tehlikeli açık!

TEKNOLOJİ Haberleri

Kryptowire analistelir, Samsung Galaxy akıllı telefon modellerinde önceden yüklenmiş bazı uygulamaların risk taşıdığını buldu. Raporda, bir bilgisayar korsanının telefonunuzun kontrolünü ele geçirmesini sağlayabilecek ciddi, yüksek önem derecesine sahip güvenlik açığını aktardılar.

Forbes'ta yer alan habere göre, araştırmacılar söz konusu güvenlik açığının ne olduğunu da anlattı. Buna göre, fabrika ayarlarına sıfırlama ve arama yapmaktan uygulamaları yüklemeye veya silmeye kadar her şeyi kontrol edebilirler. Üstelik Samsung Galaxy telefonlardaki bu açığın sebebi telefonun satın alındığında var olan bazı uygulamalardan kaynaklanıyor. 

Samsung akıllı telefonlara önceden yüklenmiş olan uygulamanın, yerel uygulamalara, sistem düzeyinde ayrıcalıklara sahip olmayan uygulamalara ve bu tür ayrıcalıklı işlemleri yine de kullanıcı izni olmadan gerçekleştirme yeteneği veren güvenli olmayan bir bileşene sahip olduğu bulundu. Bu güvenlik hatasından Android 9 ile Android 12 arasında herhangi bir sürümü çalıştıran cihazlar etkilendi.

SAMSUNG GALAXY TELEFONUNUZ GÜNCEL Mİ?

Teknoloji devi Samsung akıllı telefonlarının bu saldırı metodolojisine karşı ne kadar savunmasız olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, araştırmacılar, örneğin en son Android 12 yapısına sahip bir Samsung Galaxy S21 Ultra 5G'de güvenlik açığı tespit etti. Bununla birlikte, Android 8 çalıştıran bir Samsung Galaxy S8'de güvenlik ihlaline rastlamadılar.

Kötü haber şu ki, Android 9'u çalıştıran hemen hemen herhangi bir Samsung akıllı telefonunuz varsa, bu güvenlik açığının mevcut olması muhtemel görünüyor. Ancak Şubat 2022'de şirket, güvenlik açıklarını düzeltmek için bir yama sundu. Bu nedenle, telefonunuzun Şubat 2022 veya sonraki bir güvenlik güncellemesi almış olması artık korunduğunuz anlamına geliyor. Yani akıllı telefonunuzu acilen güncellemeniz büyük önem taşımakta. Akıllı telefonunuzu güncellemek için Ayarlar > Güvenlik > Güncelleme adımlarını takip edin.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...