Sony, PlayStation için X (Twitter) desteğini sonlandıracak!

Düzenleyen: / Kaynak: PlayStation
- Güncelleme:
Sony, PlayStation için X (Twitter) desteğini sonlandıracak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / PlayStation

PlayStation 5 ve PlayStation 4 için X (eski adıyla Twitter) entegrasyonu çok yakında sona erecek. Japon teknoloji devi Sony'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Japon teknoloji devi Sony, amiral gemisi konsolları PlayStation5 ve PlayStation4'ün yakında X (eski adıyla Twitter) ile entegrasyonunun durdurulacağını duyurdu. 13 Kasım'dan itibaren kullanıcılar artık konsollarından klipleri veya ekran görüntülerini doğrudan X'e yayınlayamayacak.

PlayStation oyuncularını üzen bu haber, Sony'den gelen bir bildirim ve belirli bir destek sayfası yoluyla ortaya çıktı. Dikkat çeken bu kararla birlikte artık X'te içerik, kupa ve diğer oyunla ilgili etkinlikleri doğrudan PS5 ve PS4'ten yayınlama ve görüntüleme işlevinin artık kullanılamayacağının sinyalini veriyor. Aynı zamanda oyuncular artık bu paylaşımları otomatikleştirmek için X hesaplarını bağlayamayacak.

KARARIN SEBEBİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Duyuruda bu kararın nedeni hakkında resmi bir açıklama maalesef ki yer almıyor. Ancak gözlemciler alınan bu kararın, X'in ücretsiz API'lerini sunmaya son verme kararıyla bağlantılı olabileceğini, bunun da geliştiricileri ve işletmeleri hizmetlerine erişim için maliyet ödemeye zorlayabileceğini düşünüyor.

Sony, PlayStation için X (Twitter) desteğini sonlandıracak!

Ortaya atılan bu dikkat çekici teori, Microsoft'un muhtemelen aynı politikaya yanıt olarak Nisan ayında Xbox içeriğini doğrudan X'te yayınlama olanağını da sonlandırdığı göz önüne alındığında daha fazla destek buluyor.

PS5 sahipleri için, başarılarınızı PS App aracılığıyla paylaşma seçeneği hala mevcut olacak. Bu sayede mobil cihazınızdan X'teki en son çekimlere erişmenize ve bunları yayınlamanıza olanak sağlanacak. PS4 kullanıcıları bunun yerine ekran görüntülerini ve klipleri bilgisayarlarına aktarmak ve bunları X'te paylaşmak için bir USB sürücüsü kullanmak zorunda kalacaklar .

Yine de oyuncular için bazı seçenekler yer alacak. YouTube gibi platformlara içerik gönderme yeteneği de dahil olmak üzere, PS4 ve PS5 konsollarına entegre edilmiş diğer birçok doğrudan paylaşım özelliği hala kullanılabilir durumda.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: PlayStation
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...