Togg Avrupa’ya ilk kez ayak bastı: Bakan Çavuşoğlu yerli otomobil Viyana sokaklarında tur attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un Avrupa’da ilk ayak bastığı yer Avusturya oldu. Bakan Çavuşoğlu, makam aracı olarak kullandığı kırmızı Togg ile Viyana’da mevkidaşıyla görüşmeye gitti. Çavuşoğlu görüşme sonrası araçla şehrin sokaklarında tur attı. O anlar kameraya yansıdı.

Türkiye’nin 60 yıldan fazla süren yerli otomobil rüyası bu yıl gerçek oldu. Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) Bursa’nın Gemlik ilçesine kurduğu devasa fabrika ile seri üretime başladı.

Yakın zamanda ön sipariş sürecini tamamlayan Togg büyük ilgi gördü. Öyle ki 1 haftalık süreçte yerli otomobile 180 bine yakın başvuru aldı. Durum üzerine Togg yönetimi otomobilden 2023 için normalde planlanan üretim sayısını 20 binden 28 bine çıkarıldı.

TOGG AVRUPA'YA AÇILIYOR

Öte yandan Togg yavaş yavaş yurt dışına açılmaya başladı. Azerbaycan ve Özbekistan yönetiminin sipariş verilen araçları teslim edilirken Togg bugün ilk kez bir Avrupa ülkesinde görüldü.

TOGG VİYANA SOKAKLARINDA BOY GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile yapacağı görüşmeye Togg ile gitti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Görüşmenin ardından bakanlıktan Schallenberg tarafından uğurlanan Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşına Togg hakkında bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Viyana sokaklarında Togg ile tur attı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...