TOGG'da robotlar provalara başladı!

Düzenleyen:
TOGG'da robotlar provalara başladı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli otomobil TOGG için sayılı günler kaldı. TOGG fiyatı, TOGG özellikleri merakla araştırılırken heyecanlandıran video TOGG'un üretildiği Gemlik'teki tesisten geldi. Yerli otomobilin seri süretime geçeceği tesiste gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot, parçasız provalara başladı.

Üretim macerası 18 Temmuz 2020'de Gemlik Tesisleri'nde başlayan yerli otomobil TOGG'un seri üretimi için son hazırlıklar da tamamlanıyor.

160 ROBOT ÜRETİM DENEMELERİNE BAŞLADI

Üretim birimlerindeki çalışmaların Mayıs ayında tamamlanması beklenirken, gövde binasında montajı tamamlanan 160 robot, parçasız üretim denemelerine başladı. Toplam 250 robotun yer alacağı tesiste, Temmuz 2022 sonunda deneme üretimleri yapılacak..

TOGG'da robotlar provalara başladı!

Aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "Bir Fabrikadan Daha Fazlası" olarak tanımlanan ve toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen TOGG araba Gemlik Tesisi'nde boyahane ofisleri de tamamlandı.

TOGG'da robotlar provalara başladı!

HEDEFE ADIM ADIM 

Öte yandan TOGG ne zaman seri üretime geçecek merak ediliyordu. Üretim planlamasına göre, TOGG 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime geçebilecek. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğin sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak.Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek.

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli yerli otomobili olan TOGG özellikleri bakımından da ayrıcalıklar sunacak. 

30 dakikada şarj edilebilecek, 15 yılda 5 model üretilecek.

TOGG'UN FİYATI NE KADAR?

TOGG fiyatı ise başka bir merak konusu oldu. Elektirikli yerli otomobil için henüz bir fiyat belirlenmese de otomotiv mecralarına göre yerli otomobiln fiyatı 200 bin liradan başlayacak. Bazı iddialara göre ise 250 bin fiyat etiketine sahip olacak. 

Şirket CEO'su Gürcan Karakaş, aracın maliyetinin Kasım 2021 tarihinde 40.000 € olduğunu açıklamıştı. Vergilerle birlikte aracın satış fiyatının 1.000.000 ₺'yi geçeceği düşünülüyordu. Ancak kurdaki değişiklik TOGG fiyatlarına yansıyacak mı henüz bilinmiyor.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...