Vergisiz telefon satışına ilişkin yeni iddia! Türkiye'de üretilen telefon modelleri listelendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'de üretilen telefon modelleri neler? Yerli telefonlar hangileri? Son günlerde milyonlarca öğrencinin başlıca gündem maddelerinden biri vergisiz telefon satışlarının ne zaman başlayacağı. Peki, öğrencilere vergisiz telefon satışı kapsamına hangi telefonlar giriyor? İşte yeni liste...

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak ve hangi telefonlar bu kapsama dahil edilecek? 2023 seçimleri öncesinde AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan öğrencilere yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu konuda yetkililerden net bir açıklama henüz yapılmazken, gazeteciler kulis bilgilerini paylaşıyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Twitter (X) hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Cem Küçük, 'kesin olmadığına' vurgu yaparak, üzerinde durulan telefon modellerini listeledi. İşte Cem Küçük'ün paylaşımı... 

Vergisiz telefon satışına ilişkin yeni iddia! Türkiye'de üretilen telefon modelleri listelendi

"Kesin ve nihai olmamakla birlikte gençlere vergisiz ve ÖTV’siz verilmesi planlanan telefonlar: 

-Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,

-OPPO: A15, Reno 5 Lite,

-Vivo: Y11s, Y21s, Y53s,

-Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,

-TCL: 20 SE, 20 E, L7,

-Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,

-Tecno Mobile: Camon 16,

-General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro,

-Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus,

-Reeder: S19 Max Pro S,

-OMIX: X5"

İKİ BÜYÜK MARKADAN BİRİ TÜRKİYE'DE TELEFON ÜRETİYOR

Öte yandan, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses de katıldığı canlı yayında vergisiz telefon satışı kapsamına girmesi beklenen telefonlara değindi. Ercan Gürses, şöyle konuştu:

"Bakan Uraloğlu (Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu) diyor ki 'evet, yerli malı üzerinde duruyoruz'... Çok bilinen iki markadan birinin yerli üretimleri varmış mesela...

(Gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet hakkında) Onunla ilgili operatörlerle konuşuyorlarmış, yakın zamanda sonuç alacaklarmış ve Cumhurbaşkanı açıklayacakmış bu müjdeyi de. Gençlere 10 GB ücretsiz internet.

Öteki işin de yıl sonuna doğru çözüleceğini düşünüyor, ÖTV'siz telefonların gençlere verilmesinin. İşin içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı var, Aile Bakanlığı var, Ulaştırma Bakanlığı var, Maliye Bakanlığı var, Gençlik ve Spor Bakanlığı var. Bu nedenle ortak bir çalışma gerekiyormuş."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...