Twitch'den yeni özellikler: Sosyal medya platformuna dönecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitch'den yeni özellikler: Sosyal medya platformuna dönecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformları arasında canlı yayın deyince akla ilk olarak Twitch geliyor. Fakat yayıncılar ve izleyiciler arasındaki iletişim kopukluğu nedeniyle yayınların yeteri kadar izlenmediği düşünülüyor. Twitch de bu durumu değiştirmek için yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Twitch bugün Paris'te düzenlediği bir etkinlikte platform için yeni özellikler üzerinde çalıştığını duyurdu. Firma tarafından açıklanan yeni özelliklere göre Twitch TikTok ve Instgram benzeri bir sosyal medya platformuna dönüşecek. Ayrıca bu özellikler yayıncıların aboneleriyle daha fazla iletişim kurmasını ve izlenme almasını sağlayacak.

TWITCH, YENİ ÖZELLİKLERİ YAYINCILAR İÇİN YAYINCILAR ODAKLI SUNDU

Twitch'in blog ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda birçok yeni özelliğin geleceği açıklandı. Bu özelliklerin ilki ve en çok dikkat çekeni "Hikayeler" özelliği oldu. Yayıncılar, Instagram'da da olduğu gibi 24 saat içinde silinen hikayeler paylaşarak izleyenleriyle iletişim kurabilecek.

Sadece mobilden kullanılabilecek yenilikle fotoğraf, video ve klip paylaşımı yapılabilecek. Hikayeler için bir önemli detay ise paylaşımların görünürlüğünün sınırlandırılabilmesi oldu. Yayıncılar, hikayelerin görünürlüğünü sadece abonelerin göreceği şekilde sınırlandırabilecek. Böylece izleyiciler hikayeleri görmek için yayınlarcıları takip etmeye başlayacak.

Yeni gelecek özellikler arasında dikkat çeken bir diğer özellik ise Keşfet oldu. Popüler sosyal medya platformlarında olduğu gibi Twitch'te de bu sekme yer alacak. İçerik oluşturucuları yayın yapmasa bile canlı yayınlar üzerinden oluşturulan videoları ya da fotoğrafları Keşfet üzerinden paylaşabilecek. Bu yeniliğin en önemli noktası ise dikey olarak entegre edilmesi oldu. Dikey olarak görüntülenen videolar sayesinde gönderiler arası geçiş imkanı daha kolay olacak. Twitch bu özellikle birlikte TikTok ile de benzerlik gösterecek.

Açıklanan özelliklerden bir diğeri ise reklamlarla ilgili oldu. Yeniliğe göre sohbete eklenecek sayaç sayesinde reklamların ne zaman oynatılacağı izleyicilere gösterilecek. Twitch tarafından bildirilene göre yeni özellikler, gelecek ekim ayında kullanıcılara sunulacak.

(Kaynak: blog.twitch.tv)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...