Ukrayna, Rusya işgalini NFT'ye dönüştürdü

Düzenleyen:
Ukrayna, Rusya işgalini NFT'ye dönüştürdü

TEKNOLOJİ Haberleri

NFT (non-fungible token) yani değiştirilemez jeton anlamına gelen dijital varlıklar, son yılların en büyük teknolojik gelişmelerinin başında geliyor. Kripto paralar ile hayatımıza giren NFT'ler gittikçe daha popüler hale gelirken, Ukrayna da bu alana yönelmeye başladı.

Ukrayna hükümeti, Rusya'nın işgalini gösteren bir zaman çizelgesini NFT eserine dönüştürerek satışa çıkardı. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, koleksiyonun tanıtımını Twitter'da duyurdu ve "Rusya Ukrayna'yı yok etmek için tankları kullanırken, biz devrimci blok zinciri teknolojisine güveniyoruz" şeklinde yorum yaptı.

Ukrayna, Rusya işgalini NFT'ye dönüştürdüUkrayna'nın 'Meta Tarihi: Savaş Müzesi' koleksiyonundan ilk NFT. 

Koleksiyonun satışından elde edilecek tüm gelir Ukrayna'nın ordusunu ve sivillerini desteklemek için Dijital Dönüşüm Bakanlığı'na gidecek. 'Meta Tarihi: Savaş Müzesi' başlıklı koleksiyonda savaşın en kritik dönüm noktalarını aktaran bazı haberler, sanatçıların illüstrasyonu eşliğinde sunuluyor.

UKRAYNA, 54 NFT ESERİ ÇIKARDI

Şubat ayının sonundaki savaşın ilk üç gününü kapsayan toplam 54 NFT satış listesinde ve ilki önümüzdeki hafta başında satışa çıkıyor. Proje, blockchain şirketi Fair.xyz'den bir NFT satış platformu üzerine inşa edildi. 

Ukrayna, Mart ayının başında NFT'lerini duyurdu. Bu alana yönelik çalışmalar yapacaklarını belirten hükümet, gelirin orduya katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Bu arada, Ukrayna hükümeti dünyanın dört bir yanından kripto bağışı da topluyor. İlk üç haftada 54 milyon dolara eşdeğer kripto para topladığı söyleniyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...