WhatsApp'ı tamamen bırakmak zorunda kalabilirsiniz

Düzenleyen:
WhatsApp'ı tamamen bırakmak zorunda kalabilirsiniz

TEKNOLOJİ Haberleri

Önümüzdeki aylarda istemeyerek de olsa WhatsApp kullanmayı bırakabilirsiniz. Çünkü yeni bir yasa ile platform, eskisi kadar güvenlik sunamayacak.

Avrupa Birliği, teknoloji devleri ile diğer şirketlerin rekabetini artırmak için Dijital Piyasalar Yasası (İngilizce kısaltması DMA) üzerinde anlaşmaya vardı. 75 milyar Euro'luk bir piyasa değerine veya 7,5 milyar Euro'dan fazla Avrupa gelirine sahip herhangi bir platformu kapsayacak yasa WhatsApp ve iMessage’i etkileyecek. Bununla birlikte, Signal ve Telegram gibi diğer pek çok mesajlaşma uygulaması yasanın kapsamına girmiyor.

Yasa tasarısı tartışmalara neden olurken, siber güvenlikçiler WhatsApp kullanıcılarını uçtan uca şifrelemek güvenliği hakkında uyarıyor. Çünkü yasa tasarısı, teknoloji devlerinin daha küçük rakip şirketlerin platformları ile çalışmasına izin veriyor. Yani iki tarafın kullanıcıları birbirleri ile mesajlaşabilecek. 

Buradaki sorun, uçtan uca şifreleme sunan WhatsApp’ın karşı taraftaki platform nedeniyle güvenliğinin zayıflamasına yol açabileceği. Hatta uçtan uca şifrelemenin tamamen kaldırılma ihtimali bile söz konusu. Böyle bir durumda kullanıcıların mesajlaşma güvenliği tehlikeye girecektir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...