Xiaomi kullanıcıları dikkat! 7 modelde artık yazılım desteği sona erdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Xiaomi kullanıcıları dikkat! 7 modelde artık yazılım desteği sona erdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin akıllı telefon modellerini kullananları yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Xiaomi, son olarak 7 modelin daha yazılım güncellemelerini alamayacağını açıkladı. İşte artık yazılım desteği alamayacak Xiaomi modelleri...

Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulunan Xiaomi markalı akıllı telefonlar büyük ilgi görüyor. Yüksek teknolojili telefonları, piyasadaki rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatlarla kullanıcıya sunan Çinli üretici popülerliğini sürdürüyor. Akıllı telefon piyasasında yazılım desteği bakımından en aktif üreticilerden biri olarak gösterilen Xiaomi’den yeni bir duyuru geldi.

Xiaomi, diğer pek çok şirket gibi miadını dolduran ve donanım bakımından yeni sürümleri karşılayamayacak durumda olan cihazlara güncelleme desteğini kesiyor. Xiaomi’nin EOS adını verdiği liste, yazılım güncellemesi sona ermiş akıllı telefon modellerini içeriyor. 

XIAOMİ EOS LİSTESİNİ GÜNCELLEDİ

Teknoloji üreticisi Xiaomi son olarak akıllı telefon modelleri arasında güncelleme desteğini kestiği modelleri açıkladı. Teknoloji basınında geniş yankı bulan duyuruya göre 7 farklı model için yolun sonu gelmiş oldu. Xiaomi’nin üretip piyasaya sürdüğü bu 7 akıllı telefon modelinde artık güncelleme desteği yapılmayacak. Peki, Xiaomi güncelleme desteği biten modeller hangileri?

Çinli teknoloji devi Xiaomi güncelleme desteği konusunda tartışmaların odağında olmaya devam ediyor. Bazı kullanıcıların takdir ettiği bazılarının ise sert dille eleştirdiği yazılım desteği politikasını sürdüren şirketten yeni bir duyuru geldi. Xiaomi, piyasaya sürdüğü akıllı telefonlara genellikle 2 yıl yazılım desteği veriyor. Xiaomi resmi internet sitesinden yayınlanan EOS listesi güncellendi.

BU MODELLERE GÜNCELLEME GELMEYECEK  

Xiaomi’nin EOS listesine eklenen 7 farklı model için güncelleme desteği sona erdi. Çinli üreticinin son olarak yazılım desteğini bitirdiği modeller şu şekilde sıralandı:

•    Redmi K30 5G Speed

•    Note 8T

•    Note 8 (ID)

•    Note 8 (IN)

•    Note 8 (CN)

•    Note 8 (GLOBAL)

•    8A Dual

Xiaomi’nin EOS listesine eklenen bu telefon modelleri ile birlikte yazılım desteği bitti. Ancak şirket, MIUI ile Android üzerinden güvenlik güncellemelerine devam edecek. Xiaomi’nin resmi internet sitesindeki EOS listesinde bu zamana kadar yazılım desteği sonlanan tüm modeller sıralanıyor.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...