Xiaomi'de MIUI devri sona erdi! HyperOS piyasaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Xiaomi
- Güncelleme:
Xiaomi'de MIUI devri sona erdi! HyperOS piyasaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Xiaomi

Xiaomi, MIUI arayüzünün yerini alacak yeni kullanıcı arayüzü HyperOS ile hayranları karşısına çıktı. Arayüzün ilk detayları belli oldu.

Xiaomi, MIUI arayüzünün yerini alacak HyperOS ile karşımıza çıktı. Bugün yeni Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro telefonlarını piyasaya süren şirket, yeni arayüzünü de resmen tanıttı. Yazılım, elefonlardan televizyonlara ve geleceğin elektrikli arabalarına kadar şirketin tüm ürün ekosistemini birleştirmeyi vaat ediyor.

Bugün duyurulan HyperOS arayüzünün gelişi, MIUI'ın sonu ile birlikte yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Her ne kadar Xiaomi tarafından yeni bir işletim sistemi olarak tanımlansa da HyperOS'un aslında bir yazılım katmanı olarak yapılandırıldığını ve Google'ın geliştirdiği Android işletim sisteminin üzerine kurulduğunu belirtmekte yarar var.

HYPEROS İLE GELEN YENİLİKLER

HyperOS arayüzü hafif ve verimli yapısıyla akıllı telefonlarda yalnızca 8,75 GB yer kaplıyor ve bu da onu şu anda piyasadaki en hafif sistemlerden biri haline getiriyor. Optimize edilmiş performans ve daha düşük güç tüketimi vaat ediliyor.

Yeni arayüz, bağlantılı bir ekosistem için HyperConnect özelliğini sunuyor. Bununla birlikte farklı Xiaomi cihazları arasındaki bağlantıyı ve etkileşimi kolaylaştırarak kullanıcı deneyimini iyileştiren entegre sağlanıyor.

Xiaomi'de MIUI devri sona erdi! HyperOS piyasaya çıktı

Yapay zekanın HyperMind aracılığıyla entegrasyonu, bağlı cihazları daha proaktif hale getirmeyi, kullanıcı alışkanlıklarından öğrenmeyi ve günlük yaşamı kolaylaştırmak için otomatik eylemler önermeyi amaçlıyor.

HYPEROS NE ZAMAN ÇIKACAK?

HyperOS kullanıcı arayüzü Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro, Xiaomi Watch S3 ve 85 inç miniLED Xiaomi TV S Pro dahil olmak üzere yeni Xiaomi cihazlarına önceden yüklenecek. Çinli kullanıcılar bu yılın Aralık ayından itibaren yeni sisteme erişebilecekken, uluslararası sürümün 2024 yılının ilk yarısına kadar geleceği söyleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Xiaomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...