Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yapay zekâ ile işe yerleştirme 10 kat arttı

Yapay zekâ ile işe yerleştirme 10 kat arttı
Fotoğraf Başlığı Yapay zekâ ile ise yerlestirme 10 kat artti

Yapay zekâ ile birlikte işe alım süreçleri tamamen dijitalleşiyor

Kaydet
a- | +A

ÖMER TEMÜR - Yapay zekâ tabanlı işe alım platformu Onenewone Ono’nun kurucusu Tunç Erman, “Yapay Zekâ Tabanlı İşe Alım Asistanı” sayesinde dünya devleriyle yarışır hâle geldiklerini belirterek, 2024’te işe yerleştirmelerin bir önceki yıla oranla 10 kat arttığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Microsoft, yapay zeka için milyar dolar harcayacak!
HABER

Microsoft, yapay zeka için milyar dolar harcayacak!

Erman “İnsan kaynakları departmanlarının iş yükünü hafifleten, adaylar için daha adil ve eşit bir süreç sunan yapay zekâ tabanlı çözümlerimizle, iş dünyasının geleceğini birlikte inşa ediyoruz. Sigorta, banka, perakende ve enerji sektörleri yapay zekâ ile işe alımda başı çekiyor. 2025 yılı sonuna kadar bu sektörler başta olmak üzere işe alımlarda yüzde 80 oranında adaylarla ilk görüşmeleri yapay zekâ yapacak. Yapay zekâ tabanlı işe alım süreçleri aynı zamanda önemli bir data toplanmasına da imkân veriyor” dedi.

İşverenin ihtiyacı olan çalışan adaylarını yapay zekâ ile belirleyip, 6 ayrı dilde mülakat yapabildiklerini dile getiren Erman “Yapay zekânın işe alım süresi, geleneksel platformlara göre yaklaşık 4 kat daha hızlı sonuç veriyor. Geleneksel yöntemler 23 saate ulaşan aday arama süresi yapay zekâ ile bir saniyeye iniyor. 2024 yılında yapay zekâ ile yaklaşık 65 bin ön mülakat gerçekleştirdik. Adayların yüzde 80’i doğrudan işe alında.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.