Yıllar sonra insanlık Ay'a gidiyor! Elon Musk, 'Bir ay içinde hazır' diyerek duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
Yıllar sonra insanlık Ay'a gidiyor! Elon Musk, 'Bir ay içinde hazır' diyerek duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Uzay şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk, insanları ve bilimsel yükleri Ay ve Mars’a taşıyacak roketlere ilişkin açıklama yaptı. SpaceX’in geliştirmeye devam ettiği Starship roketlerinin Ay’a uçmak üzere neredeyse hazır olduğunu yeni bir tweet ile açıkladı.

Bilindiği üzere Elon Musk, sosyal medya ağı Twitter’ı aktif şekilde kullanıyor ve kişisel görüşlerinden önemli duyurulara kadar neredeyse kendisiyle ilişkili pek çok konuyu tweetlerinde ifade ediyor. Son olarak Musk, insanlara savaşmamaları ve teknolojiye yönelmeleri için bir mesaj gönderdi.

Yeni bir tweetinde Musk, insanların hendek kazmak yerine teknoloji üretmeleri gerektiğini söyledi. Ardından Musk’a bir takım yorumlar geldi ve bu sorulardan birine cevaben milyarder isim önemli bir açıklama yaptı. “Starship yörünge uçuşları ne zaman, Temmuz’da mı?” şeklindeki soruya Musk, “Starship gelecek ay uçmaya hazır olacak” şeklinde

ile cevapladı ve bir önceki gece tesisi ziyaret ederek son durumu gözden geçirdiğini belirtti. 

AĞUSTOSTA İKİNCİ STARSHIP

Elon Musk, bir sonraki tweetinde ise Ağustos ayında ikinci bir Starship roketinin hazır olacağını ve her ay bir tane daha yapacaklarını açıkladı. 

Devasa Ay roketinin uzaya fırlatılması bazı sorunlarla karşılaştı. Federal Havacılık İdaresi'nin çevresel değerlendirmesi nedeniyle uzun süredir erteleniyor. Yaklaşık 1,5 yılın ardından ilk roket fırlatılmaya hazır hale gelmek üzere. 

Her şey plana göre giderse Starship prototipi ve Super Heavy güçlendiricisi şirketin Güney Teksas'taki fırlatma tesisinden havalanacak. Uzay aracı daha sonra Dünya’nın yörüngesine ulaşacak ve ardından yeniden atmosfere girecek. Son olarak bu yeniden kullanılabilir roketin Hawaii adalarındaki SpaceX platformuna inmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...