Evinizi zıt renklerin uyumu sarsın | Tacihane

- Güncelleme:
Evinizi zıt renklerin uyumu sarsın | Tacihane

Türkiye Cumartesi Haberleri

Dekorasyonda zıt renkleri bir arada kullanmak kulağa korkutucu gelse de son zamanlarda uyumsuzluğun uyumu trendleriyle bu durum da değişmeye başladı. 

TACİHAN YONGACI'NIN HABERİ - Evinizi dekore ederken odalara seçeceğiniz fon, mobilya ve aksesuarların renkleri de büyük önem taşıyor. Göz alıcı bir dekorasyona imza atmak istiyorsanız bunun formüllerinden biri de zıt renkleri buluşturmaktır.

Zıt renklerin odanın içinde uyumlu bir şekilde dağıtılması için bazı püf noktalara dikkat etmeniz şart. Öncelikle iç mimarlar ve tasarım uzmanları, dekorasyon sırasında genellikle 60 – 30 – 10 formülünü kullanır. Bu iç mekânda renk dağılımının hangi oranlarda yapılması gerektiğini gösteren özel bir formüldür. Kısaca odanızda uygulayacağınız üç renk tonu seçmeniz gerekir. Söz konusu renklerin seçiminde de iki rengi birbirine uyumlu ve yakın renklerden, diğerini ise tamamen zıt renkten seçmeniz önemlidir.

Evinizi zıt renklerin uyumu sarsın | Tacihane

VURGU RENGİ AKSESUARLARDA OLMALI

Dekorasyon uzmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda bu formülü, iç mekânlarınızda uygulayacaksanız renk tercihinizi tamamen kişisel zevklerinize göre seçebilirsiniz. Renk seçimini tamamladıktan sonra yakın renklerden açık tonlarda olanını odalarınızın duvarlarında kullanmanız tavsiye ediliyor. İki yakın renkten koyu olanını da odaya yerleştireceğiniz mobilyalarda tercih etmelisiniz. 

Daha sonra formülün son aşaması olan zıt rengi de vurgu rengi olarak aksesuarlarda kullanmanız önemli. Bu sayede formüle uygun bir şekilde pratik, dengeli ve estetik bir iç mekân dekorasyonu ortaya koyabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...