Türkiye Dakar Büyükelçiliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

Düzenleyen:
Türkiye Dakar Büyükelçiliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

TÜRKİYE Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği kançılarya binasının açılış töreninde konuştu. 'İşbirliğimiz güçlü bir şekilde devam ediyor' diyen Erdoğan, iki ülke arasında ticaret hedefinin 1 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika ziyaretinin son durağı olan Senegal'e geldi.

Erdoğan burada Dakar Büyükelçiliği yeni binasının açılışında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Senegal, bizim için müstesna bir konumda bulunuyor. Bağlarımızı bir adım daha öteye taşıyoruz. Dakar büyükelçiliğimizin kançılarya binasının hayırlı olmasını diliyorum. Mimarisiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir eseri kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

BİNA REKOR SÜREDE HAYATA GEÇTİ

Afrika'da birçok projeyi hayata geçiren firmaya şahsım, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Bu güzel binanın inşasını rekor sürede hayata geçiren tüm kardeşlerime de özellikle teşekkür ediyorum.

Senegal ile iş birliğimiz güçlü bir şekilde devam ediyor, 1 milyar dolara ulaşacağız. Özellikle de büyükelçiliklerimiz binasının açılış töreninden sonra da 50 bin kişilik stadyumun açılış törenine katılacağız. Vatandaşlarımız onur duyacakları bir binaya kavuştu.

Türkiye Dakar Büyükelçiliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...