Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Diyanet açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Diyanet açıkladı

YAŞAM Haberleri

Hac boş kontenjan kayıt tarihi hacca gitmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kesin hac kayıtları 13-24 Mart tarihleri arasında yapılacak. Peki Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak?

2023 Hac ek yedek kontenjan kayıt tarihi açıkladı. Diyanet’in yaptığı son dakika açıklamasının ardından Hac boş kontenjan kayıtları hacı adaylarının gündemin yer alıyor. Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak sorusu merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, boş kontenjanlar için tarih verdi. Peki, Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? İşte 2023 Hac ek yedek kontenjan kayıt tarihi…

Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Diyanet açıkladı

2023 HAC EK YEDEK KONTENJAN KAYIT TARİHİ

2023 Hac ek yedek kontenjan kayıt tarihi hakkında açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan şu ifadelere yer verdi:

"Kurada adı çıkanlar, 13-24 Mart 2023'te kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Boş olan kontenjanlara ise 30 Mart-7 Nisan 2023'te kayıt yapma imkanı tanınacak. Kesin kayıtlar, e-Devlet üzerinden yapılabileceği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu seçenler il müftülüklerine, acenteyi seçenler ise Başkanlığımızla sözleşme imzalayan acentelerle gerçekleştirebilecekler. Kesin kayıt yaptıran vatandaşlarımızın, il müftülüklerimizin düzenlemiş olduğu hac hazırlık kurslarına katılmalarını istirham ediyoruz."

HAC KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kuralarda ismi çıkan Hacı adayları il müftülüklerince hazırlanan hac hazırlık kurslarına katılarak ilk adımı atmış olacak. Katıldıkları kurslarda merak ettikleri birçok sorunun cevabı verilecek. Ayrıca, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan hac eğitim ekranından da hac ile ilgili sürece erişebilirsiniz.

HAC KAYILARINA İLİŞKİN TÜM MERAK EDİLENLER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

Hac boş kontenjan kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Diyanet açıkladı

HAC ÜCRETLERİ 2023

1 kişinin hac masrafı Türk Lirası cinsinden 60 bin TL ile 90 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu rakamlar Diyanet tarafından yapılan hac kurası sonrası oluşan fiyatlardır.

Fakat kurasız hac programı ile hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen müslümanlar daha fazla ücret ödemek zorunda.

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

Oda türüne göre ortalama oda fiyatları:

  • 2 Kişilik Oda : 175 bin 097 Türk Lirası
  • 3 Kişilik Oda : 165 bin 364 Türk Lirası
  • 4 Kişilik Oda: 150 bin 955 Türk Lirası

9 MART 2023 HAC KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2023 yılı hac kura sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

????HAC KURA SONUCU SORGULAMA e-DEVLET

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...