Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Caretta caretta kaçıyor, hamsi kıtlığı başladı, balon balığı artıyor

Caretta caretta kaçıyor, hamsi kıtlığı başladı, balon balığı artıyor

YAŞAM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, iklim değişikliğinin tedarik zincirini bozmaya başladığını söyledi.

Neşra Durmaz ANKARA

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonunda bir sunum yapan Birpınar şunları söyledi: Mesela bu sene Karadeniz Bölgesi’nde hamsi balığının fiyatı 50 liraya çıktı, seneye 100 liraya ulaşabilir. Neden? Çünkü Karadeniz ısınıyor ve hamsiler de soğuk bölgelere Rusya’ya ve Ukrayna’ya gidiyor. Bizim balıkçımız da elleri boş dönüyor. Muğla Dalyan’da bir kaplumbağanın üzerine çip taktık. 10 bin kilometre boyunca canlı yayında izliyoruz. Adriyatik sınırlarına ulaştı. Sıcak deniz canlısı olan bu tür hiçbir zaman Adriyatik Denizi’ne gitmemişti.  Kızıldeniz'de görmeye alışık olduğumuz bu türler Akdeniz'de çoğalıyor. Birçok balık türünü yok etmeye, yemeye, sistematiği bozmaya başladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...