Yeşim Meltem Şişli davasında 18 kadın şikayetini geri çekti

Düzenleyen:
Yeşim Meltem Şişli davasında 18 kadın şikayetini geri çekti

YAŞAM Haberleri

İBB’nin eski Genel Sekreteri Yeşim Meltem Şişli başörtülülere hakaret etmişti. 19 mağdurdan 18’i şikâyetinden vazgeçti. Davada, tek şikâyetçi olarak kalan İlknur Özdemir uzlaşmayı reddetti.

Başörtülü 19 İSMEK bölge sorumlusuna hakaret ettiği iddiasıyla hakkında ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada müşteki İlknur Özdemir ile tarafların avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanık Yeşim Meltem Şişli duruşmaya katılmadı. Duruşmada, 18 müştekinin uzlaştıkları gerekçesiyle şikâyetlerinden vazgeçmelerine ilişkin dilekçe sundukları kaydedildi. 

ÖZDEMİR: ŞİŞLİ’Yİ AFFETMEM
Davaya ilişkin yazılı beyanda bulunduğu söyleyen müşteki İlknur Özdemir, şikâyetinden vazgeçmediğini belirtti. Sanıkların katılan sıfatının kaldırılmasını talep eden sanık Şişli’nin avukatı, UYAP kayıtlarının silinmesini ve bir sonraki duruşmada tanığın dinlenmesini istedi. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksikliklerin giderilmesini talep etti. Şikâyetinden vazgeçen 18 müştekinin katılan sıfatının kaldırılmasına karar veren mahkeme, mağdur sıfatları devam ettiği gerekçesiyle UYAP’tan silinmeleri yönündeki talebin reddine hükmetti. Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi ve şahitlerin dinlenmesi için erteledi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...