Asya kaplan sivrisineğinin yeni hedefi Karadeniz

Asya kaplan sivrisineğinin yeni hedefi Karadeniz

YAŞAM Haberleri

Böcekler konusunda uzman bilim adamları, son zamanlarda İstanbul’da görülmeye başlayan Asya kaplan sivrisineği hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilim adamları, sivrisineğin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi’nde ciddi bir tehdit hâline gelebileceğini söyledi. Prof. Dr. Barış Kovancı “Karadeniz Bölgesi’nde belediyeler tarafından Asya Kaplan Sivrisineği’ne karşı biyosidal ürünlerle yoğun mücadele yapıldı. Ancak buna rağmen Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde sivrisineğin popülasyonu hızla artış gösterdi. Küresel ısınma sebebiyle sivrisinek ve buna bağlı bulaşıcı hastalıklar Türkiye’de hızla yayılabilir. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerince ülke çapında Asya kaplan sivrisineği ile Mücadele Eylem Planı hazırlanmalı” dedi. Dr. Fatih Dikmen de bu sineğin istilacı bir tür olduğunu belirtti.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...