Almanya’dan gelip Gaziantep’te Müslüman oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya’dan gelip Gaziantep’te Müslüman oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Gezmek için geldiği Antep’te Müslüman oldu. Alman vatandaşı 20 yaşındaki Fabeienne gözyaşlarıyla kelime-i şehadet getirdi.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde kasiyer olan 20 yaşındaki Fabienne Doris Bettirger, gezmek için eşiyle Gaziantep’e geldi.  İslamiyet’i araştıran Fabienne kendi isteğiyle Müslüman olmak istedi. İl Müftülüğüne başvuran Fabienne, ihtida merasiminde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Bettirger, gazetecilere, kelime-i şehadet getirdikten sonra üzerinden büyük bir yükü bıraktığını söyledi.

Almanya’dan gelip Gaziantep’te Müslüman oldu

“İÇİM ÇOK GÜZEL OLDU”

Çok rahatladığını ifade eden Bettirger, “İçim çok güzel oldu. Çok uzun süreden beri Müslüman olmak istiyordum. Hiç kimse bana söylemedi ben kendim Müslümanlığı seçtim. Çünkü İslam çok güzel bir din. Müslümanlığa geçtiğimde kendimi tutamadım, ağladım.” dedi.

Almanya’dan gelip Gaziantep’te Müslüman oldu

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise Bettirger'in kendi iradesiyle İslam'ı seçtiğini, kendisine İhtida Belgesi verdiklerini ve Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini belirterek, “İslam'ın nurunun, bütün güzelliğinin kalplere ne kadar güzel yansıdığını, İslamiyet'in insana ne kadar değer kattığını bugün bir kez daha görmüş olduk. Kardeşimiz kelime-i şehadeti gözyaşları eşliğinde getirdi.” ifadeleri kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...