Balıkçılar yelken indirdi: Tezgahlara yaklaşılmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Balıkçılar yelken indirdi: Tezgahlara yaklaşılmıyor

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta balık az, mazot da pahalı olunca balıkçılar yelken indirdi. Denizdeki durgunluk tezgahlara da yansıdı. Hamsinin kilosunun 100 lira olduğunu gören vatandaşlar eli boş döndü.

Zonguldak’ta denizlerde yeteri kadar balık yakalanmaması nedeniyle tezgahlarda balık fiyatları el yaktı.

Hamsinin kilosu 100 TL’ye, mezgitin kilosu 150 TL’ye satıldı. Fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar tezgahlara yeteri kadar ilgi göstermedi.

DENİZ SOĞUMADI, BALIK GELMEDİ

Balıkçı esnafı ise bu sene balığa bol başlamadığını, beklendiği gibi palamut olmadığını belirterek durumu deniz sıcaklıklarına bağladı.

Balıkçılar yelken indirdi: Tezgahlara yaklaşılmıyor

"HAMSİ 100 LİRA DERKEN UTANIYORUM"

Havaların hala 22-23 derecede sıcak olduğunu söyleyen balıkçı, Zeki Beybeyoğlu "Denizin soğumamasına da bağlıyoruz. Mazot yüksek diyor gırgırlar. Denize çıkmıyorlar. Ne oluyor; balık az tutuluyor. Ne oluyor hamsi 100 TL. Bakın mezgit balığı 150 TL. Bolluk yok, kimse kimseyi kandırmasın. Balıkçılar avlanmaya çıkarsa, balık bol yakalanırsa biz tezgahlarda bolluk bekliyoruz. Ben de burada hamsiyi 80-100 TL derken utanıyorum” dedi.

Balıkçılar yelken indirdi: Tezgahlara yaklaşılmıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...