BU HAFTA SONU KAR VAR MI 2024? İstanbul'da 20 21 OCAK HAVA DURUMUNA GÖRE kar yağacak mı? AKOM VE MGM AÇIKLAMALARI

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BU HAFTA SONU KAR VAR MI 2024? İstanbul'da 20 21 OCAK HAVA DURUMUNA GÖRE kar yağacak mı? AKOM VE MGM AÇIKLAMALARI

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ülkemizde hava sıcaklıklarının düşse de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık olan bölgeler bulunmakta. İstanbul'da bu hafta sonu kar var mı 2024, sorusu araştırılmakta. Vatandaşlar ne zaman kar yağacağını merak ederek "Bu hafta sonu kar var mı?" sorusuna cevap arıyor. Heyecanla beklenen kar yağışı hakkında detaylar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Peki, BU HAFTA SONU KAR VAR MI 2024? İstanbul'da 20 21 OCAK HAVA DURUMUNA GÖRE kar yağacak mı?

Bu hafta sonu kar var 2024 sorusunun cevabı merak edilen konular arasında yer almakta. Kış ayında kar görmek isteyen vatandaşlar karın ne zaman yağacağını sık sık araştırmakta. Hafta sonu kar durumuna dair detayları sizler için derledik.

20 21 OCAK HAVA DURUMU

İstanbullu hafta sonuna soğuk hava etkisinde giriyor. AKOM, cumartesi itibarıyla sıcaklıkların 8-10 derece birden düşeceğini belirtti. Pazar ise kar yağışı ihtimali bulunuyor.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıkların cumartesi öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlerden (poyraz) kuvvetlenmesi (30-60km/s) ile birlikte 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞACAK MI?

Cumartesi öğle saatlerinden itibaren pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği öngörülüyor.

OCAK 2024 BU HAFTA SONU KAR VAR MI?

Haftalık Hava Tahmini

(19 - 25 Ocak 2024) Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilen derece de azalacağı ve mevsim normalleri civarına, yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

BU HAFTA SONU KAR VAR MI 2024? İstanbul'da 20 21 OCAK HAVA DURUMUNA GÖRE kar yağacak mı? AKOM VE MGM AÇIKLAMALARI

BUGÜN 19 OCAK HAVA DURUMU 

Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Hava Sıcaklığı: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yağışların İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
Rüzgârın, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...