Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Covid-19 gerçeği: Çocuk yoğun bakımlarında ölüm iki katına çıktı!

Covid-19 gerçeği: Çocuk yoğun bakımlarında ölüm iki katına çıktı!
Fotoğraf Başlığı Covid-19 gerçegi: Çocuk yogun bakimlarinda ölüm iki katina çikti!

Pandemi ile mücadele sürerken, kornavirüsün mutasyon geçirmesi özellikle aşısız gençler ve küçük çocuklarda bulaş sayısını hızla artıyor. Uzmanlar çocuk yoğun bakımlarında koronavirüs nedeniyle ölümlerin hızla arttığına dikkat çekiyor.

Kaydet
a- | +A

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Birim Sorumlusu Prof.Dr. Esra Şevketoğlu, çocuk yoğun bakımlarında koronavirüs nedeniyle ölümlerin artışına dikkat çekti.

"ÖLÜMLER İKİ KAT ARTTI"

23 ildeki 44 çocuk yoğun bakım merkezinden Covid 19 nedeniyle yatışı yapılan çocuk hastaların verilerini değerlendiren Şevketoğlu, "Mart 2020 ile Nisan 2021 arasında yoğun bakıma 21 bin çocuk hasta yattığını gözlemledik. Bu 21 bin hasta çocuğun, bin 500'ünü çeşitli sebepler yüzünden kaybettiğimizi tespit ettik. Genel yoğun bakımlardaki ölüm hızı yüzde 7.6 iken, Covid-19 nedeniyle yatan çocuk hastalarda ölüm hızı yüzde 13. Bu ölüm, genel ölüm hızından yaklaşık olarak iki kat daha yüksek." diye konuştu.

Covid-19 gerçeği: Çocuk yoğun bakımlarında ölüm iki katına çıktı!
Başlık ResmiCovid-19 gerçeği: Çocuk yoğun bakımlarında ölüm iki katına çıktı!
Prof.Dr. Esra Şevketoğlu yoğun bakımlarda yatan koronavirüslü çocuk hastalara ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"AŞILAMA ARTARSA HASTALIK SIKLIĞI DÜŞER"

Çocuklarda aşının etkilerine dair veri toplamaya devam ettiklerini kaydeden Şevketoğlu “Aşısız çocuklar olduğu için, hastalık sıklığının son dönemlerde daha yoğun olduğunu görüyoruz. Yoğun bakımlarımıza da çok sayıda çocuk hastayı yatırıyoruz. Ülkemizde aşılama 12 yaş ve üzerinde devam ediyor. Amerika ve birçok ülkede 5 yaş üzerinde aşılama başladı. Çocuklarda da aşılama yaşının düşmesiyle birlikte, aşılamada artarsa çocuk hastalık sıklığının azalacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
ABD
HABER

ABD'de çocukları Kovid-19 olan aileler, maskeyi zorunlu tutmayan okulu dava etti

BAKMADAN GEÇME
Pfizer
HABER

Pfizer'dan 5 ila 11 yaş arası çocuklar için aşı başvurusu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.