Denizde can pazarı! 7 üniversiteli dalgalarla boğuştu, biri boğuldu

Düzenleyen:
Denizde can pazarı! 7 üniversiteli dalgalarla boğuştu, biri boğuldu

YAŞAM Haberleri

Kocaeli'de yedi arkadaş, serinlemek için denize girdi. Dev dalgalar arasında boğulma tehlikesi geçiren gençlerden altısını cankutaranlar karaya çıkardı. Yarım saat sonra kurtarılan bir kişi ise hastanede hayatını kaybetti.

Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi öğrencisi 7 arkadaş, Kandıra ilçesindeki Kumcağız'a gitti. Serinlemek için denize giren gençler, dalgalar arasında boğulma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranları 6 kişiyi sudan çıkardı.

HAYATİ TEHLİKELERİ DEVAM EDİYOR

Kaybolan Mustafa Berk'in (22) bulunması için KOSKEM ve jandarma ekipleri ile balıkçı tekneleri tarafından arama çalışması yürütüldü. Yaklaşık yarım saat sonra sudan çıkarılan genç, sağlık ekiplerince suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı. Hastaneye kaldırılan Berk, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

"DALGALI DENİZE GİRMEYİN"

Arama kurtarma çalışmalarına katılan İsmail Hızal “Evin balkonunda otururken bağrışmalar oldu. Kalabalık oluşmaya başlayınca limanda arkadaşımı aradım ve tekneyle yardım çağırdım. Vatandaşlar arkadaşları kurtarmışlardı ancak birinin kayıp olduğunu söylediler. Teknemle denize baktım ancak bulamadım. Kıyı emniyeti en son genci bulmuş ama durumu ağırdı. Dalgalı denize girmek yasak. İnsanlar boğulma tehlikesi geçiriyor. Vatandaşlardan ricamız deniz dalgalıysa girmeyin. Yüzme bilmeniz sizi kurtarmaz, nefesiniz yetmez. Suyla oynanmaz, gücünüz yetmez. Ayın 15’ine kadar sezon kapalı” dedi.
(FK-SO-Y)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...