Denizin ortasında korku dolu anlar! Ekipler tam zamanında yetişti
İzmir'in Narlıdere ilçesi açıklarında dümen kumanda kolunun kırılması sonucu su almaya başlayan teknedeki 6 yolcu, deniz polisi ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kurtarıldı.
İzmir'in Narlıdere ilçesi açıklarında önceki gün saat 18.00 sıralarında, denizde seyir halinde olan "Grande Turco" isimli tekne, dümeni yönlendirmeye yarayan kumanda kolunun (yeke) kırılması neticesinde su almaya başladı.
Tekne içerisindeki vatandaşların deniz telsizi üzerinden acil durum çağrısı yapması üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti.
6 YOLCU GÜVENLİ ŞEKİLDE TAHLİYE EDİLDİ
İhbar üzerine bölgeye kısa sürede 2 deniz polisi botu sevk edildi. Dalgalı suda mahsur kalan tekneye güvenli bir şekilde yanaşan deniz polisi ekipleri, içerideki 6 yolcuyu botlara tahliye etti. Botlara alınan vatandaşlar, güvenli bir şekilde İzmir Marina'ya getirilerek karaya çıkarıldı. Yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
KAPTAN VE MÜRETTEBAT GEMİYİ TERK ETMEDİ
Teknenin batma tehlikesine karşı limana güvenli bir şekilde yanaştırılabilmesi için gemi kaptanı ve bir mürettebatın ise tahliye edilmediği, teknede kalarak ekiplerin çalışmalarına destek verdiği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
