Dünyanın en hızlı kuşunu Hatay'da vurdular

Düzenleyen:
Dünyanın en hızlı kuşunu Hatay'da vurdular

YAŞAM Haberleri

Hayvanlar aleminin en hızlı uçan kuşu olarak bilinen, havada yatay hızı saatte 180 kilometreye, avlanırken ise dalış hızı saatte 320 kilometreye kadar çıkabilen Gökdoğan Hatay'da vurulmuş halde bulundu.

Hatay Hassa ilçesine bağlı Yuvalı Mahalle'sinde bir öğretmen, hareketsiz halde duran bir kuşu görünce eline aldı. Kuşun yaralı olduğunu fark eden öğretmen, Hatay Tabiatı Koruma Derneği ile iletişime geçti. 

Bölgeye gelen ekipler, silahla vurulan kuşun ‘dünyanın en hızlı koşu’ olarak bilinen Gökdoğan olduğunu anladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi Yaban Hayvanlarını Rehabilitasyon Merkezine götürülen Gökdoğan, iyileştikten sonra doğaya geri bırakılacak.

"YASAL AVCILAR, BU KUŞUN VURULMASINA İZİN VERMESİN"

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç “Gökdoğanlar yırtıcı kuşlardan biri ve en hızlısıdır. Doğada küçük memeliler ile beslenir, fare gibi… Çiftçi dostu diyebiliriz. Av sezonu sona erdi Gökdoğan’ın, vurulması da yasak. Bu tür kuşların vurulmaması için yasal avcıların mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...