Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Esenyurt'ta lojistik deposundaki yangın 5 saat sonra söndürülebildi

Esenyurt'ta lojistik deposundaki yangın 5 saat sonra söndürülebildi

Esenyurt'ta bir lojistik firmasına ait depo da çıkan yangın 5 saat sonunda kontrol altına alındı. Adeta harabeye dönen fabrika drone ile havadan da görüntülendi.

Kaydet
a- | +A

Akşemsettin Mahallesi'nde saat 12.15 sıralarında bir lojistik firmasına ait depoda yangın çıkmıştı. Çıkan yangına kent genelinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangının dumanları kilometrece öteden de görülmüştü. İtfaiye ekiplerinin 5 saattir müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Esenyurt'ta lojistik deposundaki yangın 5 saat sonra söndürülebildi
Başlık ResmiEsenyurt'ta lojistik deposundaki yangın 5 saat sonra söndürülebildi

Yangın çıkan deponun son durumu ise drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, deponun harabeye döndüğü görüldü.

BELEDİYE DESTEK VERDİ

Ekiplere destek sağlamak için Esenyurt Belediyesi’ne bağlı sağlık, zabıta ve temizlik personelleri de olay yerine geldi. Sağlık personelleri yangından etkilenen işçi ve vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparken, temizlik personelleri belediyeye ait tankerlerle itfaiye araçlarına su taşıdı. Olay yerinde trafik akışını ve güvenliği sağlayan zabıta personelleri, dumandan etkilenen itfaiyecilere ayran ikramında bulundu. Yangının başladığı ilk andan itibaren bölgede bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, olayla ilgili gerekli bilgiyi alarak çalışmalara destek verdi.

"CAN KAYBI YOK"

Kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmadığını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yangının çıkış nedeni tam olarak belli değil ama içerideki malzemelerin tutuşmasından çıktığını düşünüyoruz. Sonrasında tutuşmaya uygun ambalaj, karton gibi malzemeler olduğu için hızlı bir şekilde yayılmış. Şu anda 35 civarında yangın söndürme aracı, yaklaşık 15 tane su nakil aracı çalışıyor. Yangın büyük ölçüde kontrole alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmalarından ardından yangının neden çıktığına dair net bir bilgi verilecek. Aldığımız bilgilere göre herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Sadece bir personel dumandan zehirlendi ama durumu iyi” dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün saat 12.20’de Esenyurt ilçemizin Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan lojistik deposuna ilişkin bir yangın ihbarı alınmıştır.
Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD KBRN ekipleri sevk edilmiştir. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, 39 itfaiye aracı ve 105 itfaiye personeli ile müdahale edilerek söndürülmüş olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir. Depoda bulunan malzemelerin patlama riskine karşın gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, çevredeki yollar geçici olarak yaya ve araç trafiğine kapatılmıştır. Alınan bilgilere göre; olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır.
Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.

BAKMADAN GEÇME
Ataşehir
HABER

Ataşehir'de mobilya fabrikasında korkutan yangın

BAKMADAN GEÇME
Kahramanmaraş
HABER

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını! 16 araç müdahale etti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.