Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gazetecilere karda hayatta kalma eğitimi

Gazetecilere karda hayatta kalma eğitimi
Fotoğraf Başlığı Gazetecilere karda hayatta kalma egitimi

İHH Afet Yönetimi ve İletişim Platformu’nun birlikte düzenlediği kış eğitim kampında, medya mensupları bir araya gelerek zorlu kış şartlarında hayatta kalma eğitimi aldı.

Kaydet
a- | +A

Bolu Aladağlar'da hafta sonu gerçekleştirilen organizasyonda profesyonel dağcılar ve arama kurtarma ekipleri gazetecilerle birçok konuda bilgiler aktardı. Afetler karşısında dayanıklı olmak, sahada çalışırken hangi problemlerle karşı karşıya gelinebileceğini bilmek ve doğayla iç içe yaşamanın verdiği farkındalık hedefi taşıyan eğitimler iki gün sürdü. Kamp sırasında kış şartlarında barınma, beslenme, sıvı alımı ve kaybı, ilk yardım ve çığ bilgisi, karda yürüyüş, çadır kurma, karda emniyet sistemleri, GPS ile yön bulma ve telsiz eğitimleri gibi hayati öneme sahip eğitimler verildi.

Gazetecilere karda hayatta kalma eğitimi
Başlık ResmiGazetecilere karda hayatta kalma eğitimi

Dağcılık Federasyonu antrenörü Adem Gül, kar altında hayatta kalma becerilerini aktarırken, 7 bin metreyi aşan Han Tengri Dağı tırmanışındaki tecrübelerini ve nasıl bir kar çukurunda dizlerinin üstünde 18 saat kalarak ölümden kurtulduğunu anlattı. Gül, doğru seçilmiş kıyafet, çadır ve ayakkabıların dağdaki en kritik unsur olduğunu belirtti. Zorlu iklim şartlarında nasıl beslenileceğine dair bilgiler veren Türkiye’nin ilk kadın kar leoparı Esin Handal, soğuk iklim şartlarında en önemli şeylerden birinin sıcak sıvı olduğunu söyledi.

Gazetecilere karda hayatta kalma eğitimi
Başlık ResmiGazetecilere karda hayatta kalma eğitimi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.