Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Göletteki sular çekildi, yüzlerce balık telef oldu

Göletteki sular çekildi, yüzlerce balık telef oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Şibali Mahallesi'nde bulunan sulama göletindeki balıklar, göletteki suyun aşırı azalmasından dolayı telef oldu.

Kaydet
a- | +A

Yaz aylarının aşırı sıcak geçmesiyle beraber göletteki suyun azalmasından dolayı Şibali Mahallesi'nde bulunan sulama göletindeki balıklar telef oldu.

Gölete sulama amacıyla gelen çiftçiler, yüzlerce balığın kıyıya vurduğunu gördü. Çiftçiler, aynı olayın yıllar önce de yaşandığını belirterek, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istediler.

Konu hakkında açıklama yapan mahalle sakinlerinden İsmail Durmuş, “Yıllardır mahsullerimizi bu barajdan suladık. Bu acı manzarayı yıllar öncesinde de görmüştük. Sulamayla birlikte aşırı sıcaklarla sular çekilmeye başlayınca, balıklar da aynı yere toplanmaya başlıyor. Yetkililerin burada su takviyesi yapması lazımdı. Ancak maalesef bu sene yapılmamış. Bizler de geldik ve gördük ki, binlerce balık bu bölgede toplanarak telef olmuş ve kıyıya vurmuş. Normalde buraya su takviyesi yapılsaydı, bu acı manzarayla karşılaşmazdık. Bir ihmal de söz konusu diyebiliriz. Aşırı sıcak havanın da bunda katkısı var. Umarım böyle üzücü bir olay bir daha yaşanmaz. Üzgünüz” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.