Hatay'da 150’inci saatte enkazdan kurtarılan bebek Adana'ya sevk edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından yıkılan evlerinde enkaz altında kalan ve 150 saat sonra sağ olarak çıkarılan küçük bir kızın videosunu “Umut hep var” notuyla paylaştı. 2-3 yaşlarındaki bebek, UMKE ekipleri tarafından Hatay’daki götürüldüğü sahra hastanesinden Adana'ya sevk edildi.

Kurtarma ekipleri, depremin etkilediği şehirlerde çalışmalarını sürdürürken 150 saat sonra umutlar yeniden yeşerdi. Kurtarma ekiplerince 7. gün 150. saatte kurtarılan küçük kız ambulansla sağlıklı olarak hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o görüntüleri "Az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var" notuyla paylaştı.

“HER ŞEY GEÇECEK TAMAM”

Enkazdan çıkarılan bebe, UMKE ekipleri tarafından sağlık kontrolü için sahra hastanesine götürüldü. Burada tıbbi müdahalesi yapılan bebeğin Adana'ya sevki için helikopter istendi. Sahra hastanesinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bebekle yakından ilgilendi. "Her şey geçecek, tamam" diyerek bebeği öpen Bakan Koca, bebeğin Adana'ya sevk edilmesini sağladı. Bebek, helikopterle Adana'ya sevk edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...