İstanbullular dikkat: Uzman isim saat verdi, hissedilen sıcaklık 36'ya çıkacak (29 Mayıs 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
İstanbullular dikkat: Uzman isim saat verdi, hissedilen sıcaklık 36'ya çıkacak (29 Mayıs 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji 29 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı, bahar ayının son pazarında plan yapanlar için sevindiren haber geldi. Yurdun genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak, sağanak ise İç Anadolu'nun batı kesimleri ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde görülecek. Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbullulara uyarıda bulunarak hissedilen sıcaklığın zaman zaman 36 dereceyi bulacağını belirtti.

29 Mayıs Pazar günü hava nasıl olacak sorusunun cevabı belli oldu. İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak, hissedilen sıcaklık ise 36 dereceyi bulacak. İstanbul için saat veren Prof. Dr. Orhan Şen, "Şapkasız ve gözlüksüz uzun süre açıkta kalacaksanız şemsiyesiz çıkmayın" uyarısında bulundu. 

29 MAYIS 2022 HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Burdur, Isparta, Bolu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bingöl, Muş çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batısı, Sakarya ve Bursa'nın güneyi, Van ve Hakkari'nin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Kuzey ve iç kesimlerde artmaya devam edeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbullular dikkat: Uzman isim saat verdi, hissedilen sıcaklık 36'ya çıkacak (29 Mayıs 2022 hava durumu)29 Mayıs 2022 hava durumu tahmin haritası

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN SICAKLIK 36 DERECEYE ÇIKACAK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün İç Ege, Doğu Anadolu, Kuzey ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Isparta, Bolu, Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da yerel kısa süreli yağışlar olur. Sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor" dedi.

İstanbulluları uyaran Prof. Dr. Şen, "İstanbul bugün açık, öğleden sonra bulutlu 33 derece. Bulutlanmayla birlikte nem de yükselir dolayısıyla hissedilen sıcaklık saat 14-15:30 civarı 36 derece olur. Şapkasız, gözlüksüz uzun süre açıkta kalacaksanız beyaz şemsiyesiz çıkmayın. Bu İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Düzce için de geçerli" ifadesini kullandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 33
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 36
Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 33
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 23
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...