Kabızlık problemine son! Doğal müshil etkisi için günde 1 adet yemek yetiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kabızlık problemine son! Doğal müshil etkisi için günde 1 adet yemek yetiyor

YAŞAM Haberleri

Güney Meksika ve Orta Amerika'nın egzotik meyvesi inanılmayacak faydaları ile sağlıklı bir vücuda kavuşabilmek için tüm donanımları içeriyor. Hazımsızlık, mide problemleri, kabızlık, cilt bakımı, iltihap sökücü, kolesterol düşürücü…

Faydaları saymakla bitmeyen Papaya meyvesinin, içerisindeki vitamin ve mineral dengesi kansere varıncaya kadar farklı hastalık türlerine şifa sunuyor. Papaya Beta Karoten maddesi içeriyor. Bu madde kanser oluşumunu engellediği gibi yüksek lif oranına sahip olmasını destekliyor. Kalorisi oldukça düşük. Bu nedenle diyet menülerinin vazgeçilmez besin öğesi haline geliyor.

nefisyemektarifleri.com’un derlediği bilgiler göre, Papaya meyvesinin faydaları saymak bitmiyor. Papaya meyvesi kanser oluşumunu engellediği gibi yüksek lif oranına sahip. İşte papaya meyvesinin fayları:

İltihapları Kolayca Temizler

  • Papaya meyvesi doğal bir iltihap ilacıdır. Vücuda zarar veren iltihabın kolayca temizlenmesini sağlar.
  • Papaya meyvesini tüketen kişilerin vücudunda iltihap oluşma riski de ortadan kaldırılmış olur.

Kötü (LDL) Kolesterolü Düşürür

  • Papayanın yapısında A, C ve E vitaminleri bulunur. 3 faydalı vitaminise kötü kolesterolü düşürme konusunda etkilidir.
  • Kötü kolesterolü papaya ile düşürüp daha sağlıklı bir kalbe sahip olabilirsiniz. Bu nedenlekalp sağlığını korumak ve daha sağlıklı yaşamak için meyve listenize papaya da eklenebilir!

Uzun Süre Tokluk Sağlar

  • Papayanın bir küçük dilimi tatlı aroması sayesinde tokluk hissi uyandırmaktadır.
  • Ara öğünlerde ya da diyet beslenmesindepapaya tüketebilirsiniz. Uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için daha az yemek yiyebilirsiniz. Böylece zayıflamaya bir adım yaklaşmış olursunuz.

Saçları Besler

  • E vitaminiiçeren papaya, bazı şampuan firmaları tarafından tercih edilmektedir.
  • Papaya çekirdeklerinde bulunan özlersaçların daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu nedenle uzmanlar papaya meyvesini tüketmenizi ya da papaya suyu ile saç maskesi yapmanızı öneriyor.
  • Papaya kuru ve yıpranmış saçların doğal ilacı olacak.

Kabızlık problemine son! Doğal müshil etkisi için günde 1 adet yemek yetiyor

KABIZLIK SORUNUNU BİTİYOR!

Papaya içerisindeki lif oranı başka meyvede bulunmuyor. Bu tokluk hissini arttırarak zayıflama sürecini sağlıklı hale getiriyor. Hazımsızlık problemi çekenler, kabızlıktan şikayet edenler, tüm huzursuz bağırsak sendromu problemlerini sona erdirecek doğal ilaç olma özelliği taşıyor.

EKŞİ VE TATLI BULUŞMA!

Turuncu renkli papaya meyvesi ekşi ve tatlının buluştuğu bir lezzete hakim. Meyve kısmının dışında yaprakları ve tohumları da fayda sağlıyor. Ünlü gezgin Christopher Columbus Papaya için “Meleklerin Meyvesi” adıyla hitap ediyor.

KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ!

Papaya vücuttaki kötü kolesterolü düşürülerek kalp krizi riskine engel oluyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken enfeksiyonlara karşı koruyucu etki oluşturuyor.

YÜKSEK TOKLUK HİSSİ!

Tam bir vitamin deposu olan Papaya kilo verme sürecini de kolay hale getiriyor. Orta boy bir Papaya içerisinde 120 kalori barındırıyor. Açlık anlarında oluşan ani krizi durdurarak tokluk hissi sunuyor.

Kabızlık problemine son! Doğal müshil etkisi için günde 1 adet yemek yetiyor

CİLDİ GENÇLEŞTİRİR!

Papaya içerisinde bol miktarda A vitamini ve Beta Karotin içeriyor. Bu da göz sağlığının korunabilmesi için avantaj oluşturuyor. Çok fazla bilinmeyen en önemli özelliklerinden bir diğeri yaşlanmayı geciktirici etkisidir.

Her gün 1 adet Papaya tüketen yıllara meydan okuyor. İçerisinde vitamin E ve vitamin C yönü ile zengin olan Papaya bu doğal etki ile kırışıklıkların giderilmesini de destekliyor.

PAPAYA NASIL TÜKETİLİR?

Çalışma hayatında stresten muzdaripseniz, uzun bir günün sonunda bir tabak dolusu Papaya tüm stresinizi alıp sizleri rahatlatacak. Papaya içerisinde bol miktarda lif barındırıyor. Kabızlığı önleyici etkisini günde 1 adet yiyerek görebilirsiniz.

Vücudun daha sistemli halde çalışmasını sağlıyor. Papaya meyvesi tüketilirken uzunlamasına ikiye ayrılır. Ardından göbek kısmında yer alan çekirdekler kaşık yardımıyla temizlenir. Dış kabuklarından arındırılarak küp küp doğranıp tüketilebilir.

Kaynak: Nefesyemektarifleri.com

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...