Karpuzun kabuğu bile şifa deposu

Karpuzun  kabuğu bile şifa deposu

YAŞAM Haberleri

Taze meyve ve sebzeler, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineralin temel kaynakları arasında yer alır.

DUYGU YILMAZ

Yaz mevsiminde en çok sevilen ve oldukça besleyici olan meyvelerden bir tanesi de karpuzdur. A ve C vitaminleri bakımından çok zengin olan karpuz saçlarınız ve cildiniz için mükemmel bir besin deposudur. Yüksek su oranı ve saçları nemlendiren sebum üretiminde gerekli A vitamini içeriği sayesinde cildi daha canlı ve güzel gösteriyor.

Karpuzu yiyip kabuğunu atmıyorsunuz değil mi?
Tek bir porsiyonunda günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 30’unu karşılayan karpuz kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudunuzu zararlı organizmalara karşı koruyor. Kabuğu doğrudan cildinize uyguladığınızda kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olarak nemlendiriyor. Yüzün ölü hücrelerinden arınmasına da yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra karpuz kabuğunun beyaz kısmı ile yapacağınız meyve suları da hem toksinlerden arınmanıza hem de daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...