Meteoroloji İstanbul dahil 19 kenti uyardı: Şemsiyeleri hazırlayın, kuvvetli sağanak geliyor (7 Ekim 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji İstanbul dahil 19 kenti uyardı: Şemsiyeleri hazırlayın, kuvvetli sağanak geliyor (7 Ekim 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji son dakika haberleri: 7 Ekim 2022 hava durumu tahmin raporu yayımlandı, 19 kent için sarı kodlu uyarı verildi. İstanbul ve İzmir dahil birçok kentte kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışların önümüzdeki günlerde sürmesi beklenirken, sıcaklıklar ise kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına inecek. İşte il il meteoroloji hava durumu tahminleri...

Son dakika: İstanbul ve Ankara dahil birçok kent için 'sarı kodlu' uyarı verildi, sıcaklıkların ise mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (7 Ekim 2022) dahil olmak üzere önümüzdeki 5 günün hava durumu tahmin haritasını paylaştı. Buna göre; bugün Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu'nun kuzeyinde etkili olması beklenen sağanaklar yarın yurt geneline yayılacak. Sıcaklıklar ise Ekim ayıyla birlikte düşüşe geçmişti, mevsim normallerinin altına inecek. Sağanak ile birlikte fırtına da etkili olacak.

7 EKİM 2022 HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ve Muğla, Akdeniz, (Kayseri, Niğde ve Yozgat il merkezleri hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Malatya'nın batı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Konya çevreleri, Antalya’nın doğu, Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında düşecek, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

19 KENT İÇİN 'SARI' ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 19 il için 'sarı kodlu uyarı' yayınladı.

İşte sarı kodlu uyarı yapılan şehirler: Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova.

Meteoroloji İstanbul dahil 19 kenti uyardı: Şemsiyeleri hazırlayın, kuvvetli sağanak geliyor (7 Ekim 2022 hava durumu)7 Ekim - 11 Ekim 2022 hava durumu tahmin haritası

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Sarı kod, havada 'potansiyel tehlike' durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

"İSTANBUL'DA YAĞIŞ YEREL OLARAK GÖRÜLECEK"

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün yağışlar öğlen Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Konya çevreleri, Antalya’nın doğu, Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde de yağış var. Rüzgar Marmara ile Kuzey Ege de kuvvetli" paylaşımında bulundu.

Prof. Dr. Şen, "İstanbul'da bugün ve yarın yağış var ama etkili değil. Yağış yerel olarak görünecek. Rüzgar Kuzeybatı yönlerden kuvvetli esecek. Sıcaklık 22 derece" ifadelerini kullandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimleri, gece saatlerinde il geneli hafif sağanak yağışlı 22
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimleri sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...