Muş kar hapsinde

Düzenleyen:
Muş kar hapsinde

YAŞAM Haberleri

Muş’ta dünden bu yana aralıksız devam eden kar yağışından dolayı 360 köy yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

Kentte kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, vatandaşlara adeta beyaz esareti yaşattı. Sabah erken saatlerde işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, trafikte bir hayli zorlandı. Zaman zaman araçların yolda kalması trafiği de belli aralıklarla aksattı. İş yerlerini açan esnaflar, dükkanlarının önünde biriken karları küreklerle temizlerken, belediye ekipleri ise yol açma çalışması başlattı.
Kentte dünden bu yana kar yağışının devam ettiğini belirten Hikmet Uygur isimli vatandaş, kar kalınlığının yaklaşık 40 santime ulaştığını söyledi. Uygur, "Kar yağışı birçok aksaklığa neden oldu. Vatandaşlar iş yerlerinin önünü temizliyorlar. Halkımız karları temizlemek için çalışıyor. Araçlar ve şoförler mağdur oldular ve kar yağışı halen devam ediyor" şeklinde konuştu.
360 köy yolu kapandı
368 köyün bulunduğu Muş’ta, kar yağışından dolayı 360 köy yolu ulaşıma kapandı. Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıksız devam eden kar yağışından dolayı köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi. Yentür, "Sabah saatleri itibariyle 360 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz, 39 iş makinesiyle hazır halde bekliyor. Biz şu anda acil durumlara müdahale ediyoruz. Kar yağışının etkisini yitirmesiyle birlikte yol açma çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Uçak seferleri iptal
Kar yağışı, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı görüş mesafesinin büyük oranda düştüğü Muş’ta, Ankara-Muş ve İstanbul-Muş uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...