Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti

Nesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti

Koruma altında olduğu için koparmanın bedeli 244 bin 315 TL olan kum zambaklarını Sinop'ta fırtına ve denizdeki dev dalgalar kopardı. Nesli tükenme tehlikesi olan kum zambaklarına iki gündür etkili olan şiddetli fırtına zarar verdi.

Kaydet
a- | +A

Sinop'ta iki gün etkili olan fırtına, koruma altındaki kum zambaklarına zarar verdi.

Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından dünyada nadir rastlanması ve neslinin tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altına alınan kum zambakları, ilin Akliman ve Sarıkum sahillerinde yoğun olarak görülüyordu. Yüzlerce kum zambağı fırtınanın etkisiyle oluşan dalgalar nedeniyle yerinden söküldü.

"NE KADAR KUM ZAMBAĞI VARSA ZARARA UĞRADI"

Özellikle Akliman sahili boyunca etkili olan fırtına bölgedeki çok sayıda kum zambağını sökerek yol kenarındaki kaldırımın üstlerine kadar savurdu. Bölge sakinlerinden Ramazan Keskin, iki gün süreyle bir felaket yaşadıklarını söyledi.

Balıkçı olduğunu ve ağlarının bir kısmının fırtınada kaybolduğunu anlatan Keskin, "Maalesef ne kadar kum zambağı varsa zarara uğradı. Dalgalar yola kadar vurduğu için köklerinden söküp mahvetti. Bu tablo bizi de üzdü." diye konuştu.

Nesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti
Başlık ResmiNesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti

"DENİZ, AFET KOPARDI"

Şerafettin Usta da kum zambağının çok değerli bir bitki olduğuna işaret ederek, "Bu değerli bitkiyi koparmanın cezası var. Ama deniz, afet kopardı, mahvetti. Elimizden gelen bir şey yok." dedi.

Bu arada, temmuz ve ağustosta çiçek açan kum zambaklarını koparanlara 244 bin 315 lira cezai işlem uygulanıyor.

Nesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti
Başlık ResmiNesli tükenme tehlikesinde! Şiddetli fırtına binlerce liralık çiçekleri talan etti

r-1001074,991933#

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.