Nisa bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nisa bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Pendik'te boş bir arazye 2 aylık bebeğini bırakarak sırra kadem basan anne Ebru S. gözaltına alındı. Nisa bebeği terk eden anne için 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Pendik'te 2 aylık bebeğini sokağa terk eden anne Ebru. S. emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ebru S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.  'Nisa Mihriban' bebeği sokağa terk eden Ebru S. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Nisa bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

NE OLMUŞTU?

Pendik’te görev yapan ATT çalışanı Büşra Kayalı Durmaz’ın paylaştığı görüntülerle tanıdığımız 2 aylık Nisa Mihriban bebeğin, annesi tarafından sokağa terk edildiği ortaya çıktı. Yapılan ilk müdahalede sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilen küçük Nisa çocuk yuvasına bırakıldı.  Ekipler tarafından kamera görüntülerinin incelenmesi üzerine bulunan Nisa Mihriban bebeğin biyolojik annesi E.S, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “bebek terk etmek” suçlarından gözaltına alındı. Bir süre sonra M.Ç. isimli bir kişiyle cinsel birliktelik yaşadığını ve M.Ç.'yi bir daha görmediğini ifade eden Ebru S. kadın sığınma evine yerleştiğini ve orada hamile kaldığını öğrendiğini belirtti.

Nisa bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

Ebru S. ifadesini, "5 Ocak 2022 günü bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Doğum yaptıktan sonra tekrar kadın sığınma evine gittim. Kadın sığınma evlerinin süresi var, her yerde 6 ay kalabiliyorsun. Benim sürem dolmuştu" diye sürdürdü. Ebru S., kadın sığınma evindeki bir kadının tavsiyesi üzerine başka bir kadının yanına gideceğini fakat kendisini bebekle kabul etmeyeceğini düşünmesi sebebiyle bebeğini bilmediği bir adrese 29 Mart saat 12.00 sıralarında bıraktığını söyledi. Ebru S.'nin ifadesinde "Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktur. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor....

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...